Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Kolmen sairaanhoitopiirin yhteistyö tiivistyy – alustayhtiötä esitetään perustettavaksi

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt esittää joulukuussa kokoontuvalle valtuustolle alustayhtiön perustamista erityisvastuualueen yhteistyön tiivistämiseksi. Alustayhtiö keskittyy yhteistyön valmisteluun eikä tuota kliinisiä palveluja.

Tays Alustayhtiö Oy:n perustaminen pohjautuu Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien ns. Yhdeksän tähden sairaala –hankkeeseen. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin on tarkoitus tulla osakkaaksi perustettavaan yhtiöön, jolloin omistus jakautuisi tasan kahden sairaanhoitopiirin kesken. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri voi halutessaan liittyä valmistelevaan alustayhtiöön myöhemmin.

Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien hallitukset ja johtavat viranhaltijat kävivät Hämeenlinnassa torstaina 15. marraskuuta lävitse loppuvuoden ja kevään valmistelu- ja päätöksentekoaikataulua sekä eri sidosryhmien osallistumismahdollisuuksia valmisteluun.

Kokouksen alla julkisuudessa oli esillä sosiaali- ja terveysministeriön näkemyksiä erityisesti yhteistyöhankkeen laillisuudesta.

– STM:n kanssa on käyty keskustelua hankkeestamme asiallisessa hengessä. Ministeriön kanssa on keskusteltu myös vaihtoehdoista, mikä voisi olla paras yhteistyön muoto. Organisaatiomuodosta on toivottu myös ministeriön näkemyksiä. Meidän näkemyksemme mukaan yhteistyöalueen yhteistyön syventäminen on kuitenkin linjassa niin nykyisen lainsäädännön kuin maakuntalakiesitysten kanssa, kertoo Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen.

Sairaanhoitopiirien edustajat pitävät myönteisenä, että sosiaali- ja terveysministeriö haluaa jatkaa keskusteluja erikoissairaanhoidon laajemman yhteistyön kehittämisestä.

– Meillä on mahdollisuus täsmentää suunnitelmia, jos ne ovat jääneet ministeriölle epäselviksi. Olemme pitäneet kuluvan vuoden aikana omien luottamushenkilöidemme lisäksi ministeriötä ja maakuntien kansanedustajia ajan tasalla valmistelun etenemisestä säännöllisesti, ja tiedottaneet asiasta myös julkisuuteen kattavasti jo keväällä. Valmistelu on edennyt luottamuselintemme julkisten päätösten mukaisesti, ja esimerkiksi viranomaistehtävien siirto mahdolliseen yhteiseen tuotannosta vastaavaan osakeyhtiöön tai osuuskuntaan ei ole ollut nyt uutisoidulla tavalla valmistelussa esillä, muistuttaa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Juvonen.

Etelä-Pohjanmaan näkökulmasta mediassa ollut uutisointi on ollut ennenaikaista.

– Pirkanmaa ja Kanta-Häme ovat valmistelleet yhteistyön syventämistä pidempään, ja me olemme päättäneet osallistua suunnitteluun. Mitään päätöksiä sitoutumisesta yhteiseen tuottajaorganisaatioon ei ole tehty, korostaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Hannu Puolijoki.

Yhteistyön tarkoituksena on suunnitella erikoissairaanhoidon tuotantoa leveämmillä harteilla ja paremmin tulevaisuuden haasteisiin vastaavalla työnjaolla. Sairaanhoitopiirit haluavat luoda asiakaslähtöisen ja parhaita ammattilaisia houkuttelevan kokonaisuuden, joka ulottaa yliopistosairaalatasoiset palvelut kolmen maakunnan asukkaiden lähelle. Yhteistyön tavoitteena on rakentaa sote-integraatiota mieluummin potilaan ja asiakkaan kuin hallinnon lähtökohdista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen
puh. 050 680 48
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Juvonen
puh. 040 6614 215
Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri

Johtajaylilääkäri Hannu Puolijoki
puh. 050 474 4300
Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Teiskontie 35, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Kangasalan lapset vuoden päästä Taysin lasten päivystykseen18.2.2019 13:56:13 EETTiedote

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ehdottaa Kangasalan kaupungille, että vuoden 2020 alusta Kangasala-Pälkäneen alueen alle 16-vuotiaat lapset siirtyvät Tays Keskussairaalassa toimivan lasten päivystyksen potilaiksi. Silloin lasten päivystys siirtyy uuteen lasten ja nuorten sairaalaan. Uudessa lasten ja nuorten sairaalassa voidaan hoitaa kaikkia muita paitsi vamman tai tapaturman vuoksi päivystyshoitoa tarvitsevia alle 16-vuotiaita. Kaikkien lapsipotilaiden vammat ja tapaturmat hoidetaan jatkossakin Ensiapu Acutassa.

Taysiin soitettavissa puheluissa katkoksia keskiviikkona 30.1.2019 kello 13–1625.1.2019 10:12:09 EETTiedote

Tampereen yliopistollisen sairaalan eri toimipisteisiin ja tytäryhtiöihin soitettavissa puheluissa on katkoksia keskiviikkona 30.1. kello 13–16. Pisin katkos alkaa kello 13 ja kestää noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen saattaa yksittäisissä numeroissa olla häiriöitä. Puheluissa voi olla katkoksia kyseisenä ajankohtana kaikissa Taysin toimipisteissä eli Keskussairaalassa, Hatanpäällä, Pitkäniemessä, Valkeakoskella ja Sastamalassa. Katkoksia on myös Tays Sydänsairaalassa, Coxassa ja Fimlabilla sekä Pirkanmaan hoitokodissa. Katkosten aikana puhelut eivät yhdisty lainkaan. Käytä tarvittaessa Hatanpään puhelinvaihdetta Tays Hatanpään puhelinvaihde 03 311 58000 toimii katkosten aikana normaalisti. Numerosta yhdistetään puheluita kaikkiin Tays-sairaaloihin ja yksiköihin. Jos asiakas, potilas tai omainen haluaa saada 30.1. iltapäivällä yhteyden johonkin Taysin yksikköön, suosittelemme käyttämään Tays Hatanpään vaihdenumeroa. Numero kannattaa ottaa varmuuden vuoksi jo etukäteen talteen. Katkokset

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme