Arts Management Helsinki Oy

Kolmiulotteisia piirroksia

Jaa

Taiteilija Maria Jauhiaisen Kesäretki-näyttely avoinna Someron Kivimeijerissä 13.8.2017 saakka

Kultapilviä, leijuvaa unta, kirjanpainajien reittejä, luonnon alttareita. Metallitöistään ja uniikkikoruistaan tunnettu ja palkittu taiteilija Maria Jauhiainen on rakentanut tilallisen kokonaisuuden uusista teoksistaan. Jauhiaisen näyttely KESÄRETKI - Kolmiulotteisia piirroksia varjoineen on tänä kesänä avoinna Someron Kivimeijerissä.

Teokset ovat saaneet innoituksensa lehtien suonirakenteista, luonnon muodoista ja elämän muutostiloista. ”Lehtien suonet kuljettavat vettä ja elintärkeitä ravinteita lehden joka osaan, fotosynteesi toimii ja kasvi kukoistaa tuottaessaan maailmaan happea. Näen tämän kuvana elämän jatkuvasta muutostilasta”, taiteilija Maria Jauhiainen kuvailee.

Maria Jauhiainen on tutkinut lehtien suonirakenteita ja luonnon muotoja piirtämällä sekä hahmottanut näistä universaaleja rakenteita. Hyönteisten siivet, tieverkostot ja jopa polveilevat ajatukset tai keskustelun kulut heijastelevat kaikki näitä suonirakenteita. ”Samankaltaisia kuvioita syntyy, kun lasitteen pinta särkyy. Tai kun tietyt hyönteiset kuoriutuvat, kasavat ja kehittyvät puun nilassa. Nämä rakenteet tulevat esiin myös silloin, kun jokin kuolee ja pehmeät osat hajoavat ensimmäisenä. Tällaiset kasvun ja hajoamisen kartat, verkkomaiset suonirakenteet ja pinnan viivapiirrokset, ovat minulle vahva elämän kiertokulun symboli ”, Jauhiainen kertoo. Näyttely sisältää kolmiulotteisia metallipiirroksia sekä teoksia keramiikasta ja puusta.

Maria Jauhiainen on työskennellyt itsenäisenä taiteilijana kansainvälisesti siitä lähtien kun valmistui Lontoon Royal College of Artista metalli- ja korutaiteen osastolta taiteen maisteriksi vuonna 2000. Hänen teoksiaan on arvostetuimmissa museokokoelmissa, kuten New Yorkin MoMA, Lontoon V&A, Pariisin Musée des Arts Decoratifs, sekä lukuisissa yksityiskokoelmissa ympäri maailman.

Maria Jauhiainen - KESÄRETKI - Kolmiulotteisia piirroksia varjoineen Someron Kivimeijerissä 13.8.2017 saakka.

Osa Someron Kivimeijerin Paimionjoki-näyttelykokonaisuutta. Avoinna päivittäin klo 12-18. Aikuiset 5 €, lapset 3 €.

Lisätiedot:

Maria Jauhiainen
puh: +358 50 9119 240
maria.jauhiainen@talk21.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arts Management Helsinki
Outi Järvinen
outi@artsmanagement.fi
+358 41 545 6255

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Arts Management Helsinki Oy
Arts Management Helsinki Oy
Iso Roobertinkatu 36
00120 HELSINKI

http://artsmanagement.fi

Arts Management Helsinki on edistyksellinen ja jatkuvasti kehittyvä taidekentän asiantuntijayritys, joka toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä. Toiminnan fokuksessa on taiteilijoiden toimintaedellytysten parantaminen, uudenlaisten kumppanuuksien ja yhteistyömallien luominen sekä tuotannollisten rakenteiden vahvistaminen ja uudistaminen Suomessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Arts Management Helsinki Oy