Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kommentoi Malmin ja Pukinmäen yleisten alueiden suunnitelmaa

Jaa

Malmin ja Pukinmäen katu- ja viheralueita koskeva yleisten alueiden suunnitelman luonnos vuosille 2021–2030 on valmistunut. Kaupunkilaiset voivat kertoa kantansa suunnitelmaan verkkotapahtumassa 25. marraskuuta ja Kerro kantasi -verkkokyselyssä 13. joulukuuta asti.

Malmin ja Pukinmäen yleisten alueiden suunnitelman luonnos on parhaillaan kommentoitavana.
Malmin ja Pukinmäen yleisten alueiden suunnitelman luonnos on parhaillaan kommentoitavana.

Malmin ja Pukinmäen yleisten alueiden suunnitelma ohjaa viheralueiden, katujen, torien ja aukioiden kehittämistä, peruskorjausta sekä ylläpitoa alueella 2020-luvun ajan. Tavoitteena on kohdentaa katu- ja viheralueiden hoitoa ja kunnostusta asukkaiden vuonna 2019 verkkokyselyssä esittämien toiveiden mukaan sekä parantaa turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Suunnittelualueeseen kuuluvat Malmin ja Pukinmäen lisäksi Sepänmäki, Nallenmäki ja Fallkulla. Suunnitelmaluonnosta voi nyt kommentoida ja saatu palaute huomioidaan valmistelussa. Suunnitelma laitetaan vielä alkuvuodesta 2021 esille kommentointia varten ennen kuin se viedään kaupunkiympäristölautakuntaan hyväksyttäväksi.

Suunnitelma esitellään verkkoasukasillassa 25. marraskuuta

Malmin ja Pukinmäen yleisten alueiden suunnitelmaluonnos esitellään asukkaille verkkotapahtumassa 25. marraskuuta klo 18–20. Verkkotapahtumaan voi osallistua vaikka kotisohvalta – mukaan pääsee omalla tietokoneella tai kännykällä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Verkkotilaisuus on korona-aikana turvallinen tapa osallistua. Asiantuntijat esittelevät etäyhteyksien avulla suunnitelman, jota asukkaat voivat kommentoida – kysymyksiä voi esittää chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa useita kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Suunnitelma on myös mukana Uutta Koillis-Helsinkiä –verkkotapahtumassa 9.12. klo 17–19.30. Molempien tilaisuuksien ohjelmaan ja osallistumisohjeisiin voi tutustua osoitteessa hel.fi/asukastilaisuudet 

Mielipiteet alueen kehittämisestä voi esittää verkkokyselyssä 13. joulukuuta asti

Suunnitelmaselostukseen, vuorovaikutusraporttiin sekä aluekortteihin voi tutustua Kerro kantasi –verkkopalvelussa osoitteessa kerrokantasi.hel.fi/malmipukinmaki. Asukkailta toivotaanpalautetta tehdystä suunnitelmaluonnoksesta. Onko suunnitelmassa tunnistettu tärkeimmät kehittämiskohteet? Entä ovatko tavoitteet alueelle sopivat ja toimenpidetarpeet kohdallaan? Oman kantansa suunnitelmaan voi kertoa palvelussa 13. joulukuuta asti.

Mikä on yleisten alueiden suunnitelma?

Yleisten alueiden suunnitelmassa selvitetään alueen verkostojen sekä katu- ja viheralueidennykytila, kirjataan niiden parantamistarpeet sekä laaditaan esitykset kehitettävistä hankkeista. Yleisten alueiden suunnitelma tunnettiin aiemmin aluesuunnitelmana. Asukkaiden ja asiantuntijoiden yhteisen keskustelun ja mielipiteiden pohjalta esiin nousseita kohteita suunnitellaan tarkemmin ja toteutetaan kaupungin taloudellisen tilanteen rajoissa kymmenen seuraavan vuoden aikana. Suunnitelmassa ei käsitellä koulujen ja päiväkotien pihoja eikä liikuntapuistoja ja lähiliikuntapaikkoja. Yleisten alueiden suunnitelma ei myöskään käsittele maankäytön suunnittelua, kuten asemakaavoitusta.

Luonnon- ja maisemanhoidon tavoitteet suunnitellaan osana yleisten alueiden suunnitelmaa. Suunnitelman hyväksymisen jälkeen tehdään tarkempi luonnon- ja maisemanhoidon suunnitelma, joka laaditaan vuorovaikutteisesti asukkaiden ja järjestöjen kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala

yleisten alueiden suunnittelusta:
Johanna Himberg
maisema-arkkitehti
p. 09 310 21806
johanna.himberg@hel.fi

kaupunkiluonnosta:
Tiina Saukkonen
luonnonhoidon suunnitteluvastaava
p. 09 310 38508
tiina.saukkonen@hel.fi

Kuvat

Malmin ja Pukinmäen yleisten alueiden suunnitelman luonnos on parhaillaan kommentoitavana.
Malmin ja Pukinmäen yleisten alueiden suunnitelman luonnos on parhaillaan kommentoitavana.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Koillis-Helsingin uuden pikaraitiotien suunnitelmat edenneet – tarkennettu suunnitelma kommentoitavana23.11.2020 09:42:27 EETTiedote

Viikin-Malmin pikaraitiotie on joukkoliikenteen uusi runkoyhteys keskustasta Kumpulan kautta Viikkiin, Latokartanoon ja Malmin entiselle lentokenttäalueelle sekä edelleen Malmille ja/tai Jakomäkeen. Viikin-Malmin pikaraitiotien yleissuunnitelman laadinta on etenemässä loppusuoralle. Jatkosuunnittelussa pysäkkien määrä, sijainnit ja nimet ovat tarkentuneet. Reittilinjaukseen ei puolestaan ole tullut juurikaan muutoksia. Tarkentuneita suunnitelmia voi kommentoida verkossa 13.12. asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme