Kommentti: Pysyvät perhesuhteet tärkeitä, toimia tasa-arvon toteutumiseksi tarvitaan lisää

Jaa

Adoptio on hyvä tapa tulla perheeksi. Tuleva perhevapaiden yhtenäistäminen on ensiaskelia kohti tasa-arvoisempaa perhepolitiikkaa Suomessa.

Tilastokeskus julkisti tänään 23.8.2018 viime vuoden adoptiotilastot, jonka mukaan adoptiot lisääntyivät hieman vuodesta 2016. Pitkäaikainen trendi osoittaa kuitenkin adoptioiden määrän pysyneen suurin piirtein samana, noin 400 adoption vuosittaisessa määrässä. Luvussa ovat mukana sekä perheensisäiset ja niin sanotut vieraslapsiadoptiot Suomessa ja ulkomailta, sekä myös täysi-ikäisten henkilöiden adoptiot, joissa vallinneet perhesuhteet vahvistetaan.

Adoptioperheet ry muistuttaa, että tilastot osoittavat pysyvien perhesuhteiden olevan ihmisille hyvin tärkeitä, tätä alleviivaa erityisesti täysi-ikäisten adoptioiden suuri määrä vuodesta toiseen. Adoptioperheet ry haluaa kannustaa ottamaan adoption huomioon varteenotettavana perheen perustamisen muotona.

- Tavoitteenamme on tuoda esiin adoptio luonnollisena perheenmuodostamisen tapana, muistuttaa Adoptioperheet ry:n toiminnanjohtaja Anu Uhtio.

Adoptioperheet ry haluaa myös kumota usein esillä olevan väitteen adoptio-odottajien ylitarjonnasta. Valitettavasti adoptio-odottajista on tälläkin hetkellä suuri pula, ja kaikkia Suomelle myönnettyjä maakiintiöitä ei ole saatu täytettyä.

Adoptioperheet ry haluaa peräänkuuluttaa adoption ilon tuomista suomalaiseen yhteiskuntaan. Adoptio on hyvä tapa tulla perheeksi. Tuleva perhevapaiden yhtenäistäminen on ensiaskelia kohti tasa-arvoisempaa perhepolitiikkaa Suomessa.

- Tarvitaan vielä lisää toimia perheiden tasa-arvoisten toimintaedellytysten luomiseksi. Perhevapaiden yhtenäistäminen on yksi ensimmäisistä isoista askelista, mutta tarvitsemme lisää joustavuutta työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseksi. Näillä toimilla ja yhteisellä halulla saamme adoption suosiota nostettua tulevaisuudessa, päättää yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Pauliina Pulkkinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

lisätietoja:  Toiminnanjohtaja Anu Uhtio, 050 353 5952 (anu.uhtio@adoptioperheet.fi)

Tietoja julkaisijasta

Adoptioperheet ry
Lintulahdenkatu 10
00500 HELSINKI

https://adoptioperheet.fi/

Adoptioperheet ry on vuonna 1997 perustettu adoptiovanhempien, -odottajien sekä adoptoitujen lasten, nuorten ja aikuisten vertaistuki- ja edunvalvontajärjestö. Adoptioperheet ry on ainoa kotimaasta tai ulkomailta adoptoitujen ja adoptoineiden vertaisjärjestö, jonka päätehtävänä on olla hyvinvointia lisäävä ja ongelmia ennaltaehkäisevä kumppani arjessa. Yhdistyksellä on mittava kokemusasiantuntijuus adoptiosta sekä adoptoituna ja adoptioperheenä elämisestä.
Adoptioperheet ry tukee toiminnallaan adoptioprosessin eri vaiheissa olevia perheitä vertaistuella, tuottamalla ja jakamalla tietoa, ottamalla kantaa julkisuudessa käytävään adoptiokeskusteluun ja vaikuttamalla adoptoitujen ja adoptioperheiden yhteiskunnalliseen asemaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Adoptioperheet ry

Kansainvälisessä adoptiossa on kyse perheeksi tulemisesta10.1.2019 09:02:19 EET | Tiedote

Perussuomalaiset Nuoret vaativat kannanotossaan 9.1.2019, että kansainvälisen adoption tukeminen on lopetettava. Kannanotto perustuu virheellisiin taustaoletuksiin. Kannanotossa väitetään muun muassa, että kansainvälistä adoptiota perustellaan maailman hätää kärsivien auttamisella. Suomessa asia on juuri päinvastoin, eikä altruismia pidetä kestävänä motivaationa adoptiolle, jossa solmitaan lapsi-vanhempi-suhde loppuiäksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme