Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kommunalrådet Niklas Nordström ny medlem i Hanaholmens direktion

Dela

Kulturfonden för Sverige och Finland har utsett kommunalrådet Niklas Nordström till ny medlem i Hanaholmen - kulturcentrum för Sverige och Finlands direktion. Nordström tillträder i januari 2020.

Niklas Nordström. Foto: Snowgarden AB
Niklas Nordström. Foto: Snowgarden AB

- Det här är en glädjande nyhet. Med sin breda kunskap och erfarenhet kommer Niklas Nordström att utgöra en värdefull del av Hanaholmens arbete och vi ser mycket fram emot hans bidrag, konstaterar Hanaholmens VD Gunvor Kronman.

Niklas Nordström är en känd politiker och opinionsbildare i Sverige. Sedan 2014 är han verksam som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Luleå med en rad uppdrag i norra Sverige. Niklas är även ordförande för Business Sweden och ingår i styrelsen för SKL, Sveriges Kommuner och Landsting.

Niklas Nordström blev utsedd till Årets politiker i Sverige 2016. Han har tidigare varit verksam i politiken som förbundsordförande för SSU på 90-talet och i näringslivet senast som delägare och senior rådgivare för Prime PR.

- Jag brinner för den alltjämt viktiga finsk-svenska relationen. Jag är mycket hedrad över att få ingå i direktionen för Hanaholmen. Det jag hoppas tillföra är min erfarenhet från näringsliv och samhälle i Sverige och internationellt och inte minst ett perspektiv från kommunerna och norra Sverige.

- Arktis är en fråga jag noterar ett kraftigt ökat intresse för inom EU och globalt. Där kan jag tillföra ett perspektiv från oss som lever och verkar i det nordiska Arktis som kan förena en hållbar livsstil med samhällets välståndsutveckling, säger Niklas Nordström.

I direktionen gör Nordström sällskap med Teach for Swedens verksamhetschef Ida Karlberg Gidlund, Skansens VD John Brattmyhr, tidigare landshövding Elisabeth Nilsson och riksdagsledamot Hans Wallmark. Finland representeras i direktionen av partner Kari Heinistö, avdelningschef Maimo Henriksson, partner Hanna-Mari Manninen, universitetsrektor Jari Niemelä och direktionsordförande, vicehäradshövding Kimmo Sasi.

Kontakt:

Hanaholmen, kommunikationsdirektör Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, tel. +358 40 767 7373

Niklas Nordström:  tel. +46 70-497 36 62

Hanaholmen - kulturcentrum för Sverige och Finland

Hanaholmen, beläget i Esbo strax utanför Helsingfors centrum, har i uppdrag att främja samarbetet mellan Finland och Sverige på samhällets alla områden. Det handlar om samhällspolitiska frågor, näringsliv, språk och utbildning samt konst och kultur. Hanaholmen ordnar konferenser och seminarier, driver mångåriga projekt, visar konst, ordnar kurser och arrangerar utbildnings- och kulturevenemang. Programverksamheten grundfinansieras genom statsbidrag från Finland och Sverige och genom verksamhetsbidrag från huvudmannen Kulturfonden för Sverige och Finland. 

www.hanaholmen.fi

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Niklas Nordström. Foto: Snowgarden AB
Niklas Nordström. Foto: Snowgarden AB
Ladda ned bild

Om

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum