Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Kommunerna deltar i Idrottsgalan 2019: Kommunförbundet efterlyser Finlands aktivaste kommun

Jaa

I tävlingen Finlands aktivaste kommun, som nu ordnas för andra gången, söks åter den kommun som på bästa sätt främjat kommuninvånarnas motionsmöjligheter. I år är temat kommunernas livskraft och sociala gemenskap.

Tävlingen är en del av programmet för den nationella Idrottsgalan och den ordnas av Kommunförbundet i samarbete med Undervisnings- och kulturministeriet. Vinnaren belönas med Uno-pokalen under Idrottsgalan som ordnas på Hartwall Arenan i Helsingfors 17.1.2019.

Livskraft och social gemenskap genom idrott

I tävlingen söks den kommun som med hjälp av motion och idrott lyckats stärka livskraften och den sociala gemenskapen på orten. Vid valet av vinnare betonas särskilt hur väl kommunen lyckats göra idrott och motion till en attraktionsfaktor och hur mycket idrott och motion bidragit till den sociala gemenskapen i kommunen.

– Med tävlingen Finlands aktivaste kommun vill Kommunförbundet synliggöra det goda arbete som kommunerna gör för att främja motion, idrott och hälsa. Samtidigt vill vi lyfta fram god praxis och exempel som kan spridas till hela kommunfältet, säger Teemu Japisson, sakkunnig i idrotts- och ungdomsfrågor.

Tävlingen är öppen och avgiftsfri för alla kommuner. Anmälan till tävlingen via denna länk:

Anmälningstiden löper ut fredag 19.10 kl. 12. Kommunförbundets expertjury väljer ut tre finalister, som offentliggörs i Yles direktsändning 8.12.

Närmare upplysningar:

kommunforbundet.fi/aktivastekommunen #liikkuvinkunta

Teemu Japisson, sakkunnig, tfn 0400 878 949

Yhteyshenkilöt

Riina Siirtola, tiedottaja, Kuntaliitto, p. 050 577 1021

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Kuntatalo / Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntaliitto.fi

Finlands Kommunförbund är en tvåspråkig intresseorganisation för alla kommuner och städer i Finland. Med sin sakkunskap utvecklar förbundet den kommunala servicen. På förbundets webbplats Kommunforbundet.fi finns central information om kommunsektorn och den kommunala servicen. Finlands kommuner och städer ansvarar för cirka 2/3 av den offentliga servicen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Slutrapporten från forskningsprogrammet som utvärderade landskaps- och vårdreformen: Om man vill att reformen skall lyckas måste man slopa idén om en modell och en regeringsperiod10.5.2019 02:45:00 EESTTiedote

Alternativlösa stora reformer som förväntas implementeras inom kommunsektorn under en regeringsperiod är dömda att misslyckas. Detta är den viktigaste lärdomen man kan dra av forskningsrapporten som sammanfattar resultaten av nationella reformer i kommunsektorn sedan 1995. Det senaste försöket, landskaps- och vårdreformen, föll i mars 2019 och forskningsrapporten räknar upp lärdomarna man kan dra av den.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme