Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kommunteknikens organisation förnyas – i september inleds samarbetsförhandlingar

Dela

Inom Vasa stads kommunteknik inleds samarbetsförhandlingar inför en omorganisering enligt samarbetslagen. Målet är att förnya kommunteknikens organisation så att den bättre motsvarar kraven i verksamhetsmiljön.

De viktigaste temana vid omorganiseringen är prioritering av kundbetjäning, ökad självstyrning, minimering av förluster, snabbare genomgångstider samt kontinuerlig utveckling.

Verksamheten ska granskas ur perspektivet för projektverksamhet, egendomsförvaltning, service, utveckling och riskhantering. Målet är ökad planenlighet och effektivitet samt säkerställande av tillräckliga resurser.

Grunden för samarbetsförhandlingarna utgör de förändringar i organiseringen av arbetet och kommunens servicestruktur som har betydande konsekvenser för personalens ställning. Med omorganiseringen eftersträvas inte uppsägningar, men en del uppgifter kommer att revideras. Vid behov görs det upp nya uppgiftsbeskrivningar som bedöms enligt det tidigare införda systemet för fastställande av löner.

Konsekvenserna och förändringarna till följd av omorganiseringen specificeras vid förhandlingarna som inleds i september 2021. Förhandlingsresultatet presenteras för stadsmiljönämnden 13.10.2021 och den nya organisationen torde träda i kraft i januari 2022.

Kontakter

Kommunteknikdirektör Jukka Talvi, 040 831 1550, jukka.talvi@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum