MessukeskusMessukeskus

KoneAgriassa kohdataan lähes kahden vuoden hiljaiselon jälkeen

Jaa

Maa- ja metsätalousalan ammattitapahtuma KoneAgria 2021 järjestetään torstaista lauantaihin 14.–16.10. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa entistä kattavampana. Omaehtoisen koronapassin voimalla paluu normaaliin on taas mahdollista. KoneAgria tarjoaa innovatiivista sisältöä alan tekijöille. Nyt pitkän tapahtumatauon jälkeen on paljon kerrottavaa ja esiteltävää.

MaatalousKonemessut 2018. Kuva: Messukeskus
MaatalousKonemessut 2018. Kuva: Messukeskus


KoneAgria-messuille osallistuu yli 300 yritystä ja käytössä ovat kaikki neljä messuhallia sekä ulkoalue, jossa on koneiden lisäksi Suomen Hereford yhdistyksen näyttely ja rotuesittelyjä. Messuilla ovat mukana kattavasti kaikki maa- ja metsätalouden sektorit. Suomen avauduttua ollaan jälkeen vihdoin valmiita kohtaamaan. KoneAgria tarjoaa ainutlaatuisen paikan verkostoitumiselle, uuden oppimiselle ja liiketoimintojen kehittämiselle.  


”KoneAgria antaa nyt viljelijöille tässä hetkessä erittäin tärkeän kohtaamispaikan ja samalla mahdollisuuden keskustella kollegoiden ja alan toimijoiden kanssa, miten rakennetaan yhdessä alan kannattavuus kasvuun ja mitä siinä pitää tehdä”, sanoo ProAgria Tapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Henri Honkala

Messujärjestäjä kehottaa kävijöitä ja näytteilleasettajia tulemaan terveinä ja oireettomina messuille. ”KoneAgriassa on käytössä omaehtoinen koronapassi. Suosittelemme, että messuille saapuisivat vain täyden rokotussuojan saaneet, koronan kuuden kuukauden sisällä sairastaneet tai koronatestillä testatut kävijät ja näytteilleasettajat. Heidän ei tarvitse esittää erillisiä todistuksia sisäänpääsyn yhteydessä, vaan toteutamme toimenpiteen vahvaan suositukseen perustuen”, kertoo konseptikehittäjä Leo Potkonen. ”KoneAgrian kävijät ja näytteilleasettajat ovat hyvin vastuullista ja uskomme, että he pitävät toimintatapaa perusteltuna turvallisuutta lisäävänä toimenpiteenä. Lisäksi suosittelemme kaikille kasvomaskin käyttöä.”

KoneAgrian avaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Avajaisissa 14.10. klo 10 puheenvuoron pitävät myös ProAgria Keskusten Liiton toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton puheenjohtaja Juha Marttila ja ProAgria Tapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Henri Honkala.

Innovaatiot kehittävät maataloutta

Innovaatiotorilla pääsee tutustumaan maatalouden innovaatioryhmien uusiin keksintöihin muun muassa mansikoita poimivaan robottiin. Siellä kuullaan tuorehakekonseptista, peltojen hiili -tutkimustuloksista ja kansainvälisestä yhteistyöstä sekä uusista innovaatioista nautakarjatalouteen. Innovaatiotorilta lähtee kolmesti Uusia teknologioiden ja digimaatalouden kävelykierros.Osastolla ovat mukana maa- ja metsätalousministeriö, Baltic Sea Action Group ja AgriHubi. Innovaatiotorin järjestää maaseutuverkoston Vihreä kasvu -työryhmä.

Avajaispäivänä 14.10. klo 11 haastattelussa on maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Hän kertoo, mitä uutta CAP-uudistus tuo maaseudun kehittämiseen. CAP-uudistus on esillä KoneAgrian ohjelmassa joka päivä.

Agri-INNO-palkinnosta pitchataan


KoneAgriassa valitaan maatalousalan innovaatiopalkinnon voittaja. Agri-INNO-palkintofinalistit värimorsingon viljelyn ja jatkojalostuksen edelläkävijä Natural Indigo Finland, patentoidun konttikuivurin kehittäjä Viljakas ja kemiallisen menetelmän hivenaineiden talteenottoon käytetyistä alkaliparistoista kehittänyt Tracegrow pitchaavat innovaationsa 14.10. klo 9.30 päälavalla ja voittaja julkaistaan klo 10.45. Suomen Messusäätiön Agri-INNO-palkinnon (5000 e) voittajan päättää tuomaristo, johon kuuluvat toiminnanjohtaja Jyrki Wallin Maa- ja metsätaloustuottajain KeskusliittoMTK:sta, toimitusjohtaja Juha Ojala TTS Työtehoseurasta  ja toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko ProAgria Keskusten Liitosta.

Vuoden maajussi, Nurmipalkinto ja Sukutilakunniakirja

Perjantaina 15.10. julkaistaan fb-yhteisön valitsema Vuoden maajussi ja jaetaan Laidunyhdistys ry:n Valtakunnallinen Nurmipalkinto.

 
Lauantaina 16.10. ProAgria jakaaSukutilakunniakirjan. Se voidaan jakaa vähintään 200 vuotta saman suvun hallussa olevan maatilan omistajalle.  

Päälavan teemoina tulevaisuus, kotieläimet ja viljely

KoneAgrian päälava on teemoittanut ohjelmansa päivittäin. Päälavan lisäksi on Metsälehti-lava, jossa on ohjelmaa metsänomistajille. Lisäksi Innovaatiotori tarjoaa ohjelmaa päivittäin. KoneAgrian ohjelmat löytyvä kokonaisuudessaan www.koneagria.fi  

KoneAgrian päälavan ohjelma on tuotettu yhdessä alan merkittävien toimijoiden kanssa. ProAgrian kokoaman ohjelman takana on asiantuntijaverkosto, johon kuuluvat AgriHubi, Biocode, Bisnes+, BSAG, Faba, Käytännön Maamies ja KMVET, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Maa- ja metsätalousministeriö, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto, Maanmittauslaitos, Maaseudun Tulevaisuus, Maaseutuverkosto, Maito ja Me -lehti, Maitoyrittäjät, Mela, Messukeskus, Mtech, Laidunyhdistys ry, Luke, Pihvikarjaliitto, Peruna-alan yhteistyöryhmä PAYR, ProAgria, Ruokavirasto, TTS, Siipikarjaliitto, Sikayrittäjät, Vaasan Oy, Vihreä kasvu -työryhmä ja VLP-Palvelut.

Metsälehti-lavan ohjelman on tuottanut ProAgria yhteistyössä Suomen Metsäkeskuksen, MTK:n metsälinjan ja metsänhoitoyhdistysten kanssa.

Terveenä KoneAgriaan!

KoneAgria 2021 -messut on avoinna torstaina 14.10. klo 9-19, perjantaina 15.10. klo 9-17 ja lauantaina 16.10. klo 9-16. Sisäänpääsyyn oikeuttaa rekisteröinnin edellyttävä kutsukortti tai pääsylippu (18 e/20 e). Molemmilla pääsee messuille kaikkina kolmena päivänä.

KoneAgria on joka toinen vuosi järjestettävä maa- ja metsätalouden ammattitapahtuma. Tapahtuman järjestää vuonna 2021 Suomen Messut Osuuskunta ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannoista Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. KoneAgria järjestetään parittomina vuosina.

www.koneagria.fi
#koneagria2021
Instagram ja twitter: @koneagria
FB: https://www.facebook.com/KoneAgria
FB event: https://www.facebook.com/events/402562591083190

Lisätietoja:
ProAgria Tapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja, näyttelyjohtaja Henri Honkala, puh. 040 8277 100, henri.honkala@proagria.fi
Suomen Messut, konseptikehittäjä Leo Potkonen, puh. 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com
ProAgria Keskusten Liitto, markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Anttila, puh. 040 560 8551, suvi.anttila@proagria.fi
Suomen Messut, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Kuvat

MaatalousKonemessut 2018. Kuva: Messukeskus
MaatalousKonemessut 2018. Kuva: Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Turvallisuus-messuilla otetaan oppia ja hallitaan jatkuvuutta19.10.2021 14:20:41 EEST | Tiedote

Ensi tammikuussa ensimmäistä kertaa 12.–13.1.2022 Helsingissä järjestettävä palo- ja pelastustoimen ammattitapahtuma Turvallisuus 2022 -messut tarjoaa arvokasta sisältöä pelastustoimen ammattilaisille. Lähes kahden vuoden tapahtumatauko tuo osastoille paljon uutuustuotteita ja vihdoinkin päästään verkostoitumaan. Ammattilaisten tiedot päivitetään ohjelmalavan esityksissä ja Road Rescue -näytöksissä.

Vuoden Kaunein Sormus 2021 -finalistikorut ja suomalaisen kultasepäntaidon perinteet esillä Galleria Gao Shanissa18.10.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun finaaliin valitut 10 sormusta ovat esillä suomalaista kultasepäntaituruutta esittelevässä näyttelyssä 20.¬–28.10.2021 Galleria Gao Shanissa, Helsingissä. Galleriassa kävijällä on mahdollisuus tutustua finalistikoruihin täydessä loistossaan. Vuoden Kaunein Sormus 2021-kilpailun yleisöäänestys on käynnissä lokakuun loppuun.

KoneAgria oli menestys - kävijämäärä kohosi lähes 15 000:een16.10.2021 17:07:13 EEST | Tiedote

KoneAgria 2021 -messuilla vieraili kolmen päivän aikana 14 768 maa- ja metsätalousalan ammattilaista. Kävijämäärä on 20 % edelliskertaa suurempi. KoneAgria järjestettiin tapahtuma-alan pysähtyneisyyden jälkeen ensimmäisenä alan ammattitapahtumana.Jatkoa seuraa ensi vuonna, kun kesä-heinäkuun vaihteessa järjestetään Farmari 2022 Mikkelissä ja lokakuussa MaatalousKonemessut 2022 Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme