Kokkolan kaupunki

Konserni- ja kaupunkikehitysjaosto käsitteli tytäryhtiöiden hallituspaikkoja

Jaa
Kokkolan kaupungin konserni- ja kaupunkikehitysjaosto käsitteli torstain 27.4. kokouksessaan tytäryhtiöiden hallituspaikkoja.

Jaosto päätti jättää Kokkolan Energia Oy:n hallitusjäsenten valinnan pöydälle, ja jatkaa asian käsittelyä kokouksessaan 8. toukokuuta. Kokkolan Energian hallituksen nykyinen puheenjohtaja Sari Innanen on ilmoittanut, ettei ole käytettävissä puheenjohtajaksi.

”Jotta tilanne toimintakyvyn näkökulmasta varmistetaan, katson parhaaksi, että konserni- ja kaupunkikehitysjaosto tässä tilanteessa tekee esityksen uudeksi hallitukseksi puhtaalta pöydältä”, toteaa Innanen.

Kokkolan Energia on yksi kaupungin strategisista tytäryhtiöistä, joka tuottaa tärkeitä palveluita kaupunkilaisille ja yrityksille. Yhtiön merkitys on korostunut sekä energiatilanteen että erityisesti suurteollisuusalueen yritysten mittavien investointiuutisten myötä.

 

Konserni- ja kaupunkikehitysjaosto esittää yhtiökokouksille, että hallitusten kokoonpanoja täydennetään seuraavasti:

 

Kokkolanseudun Kehitys Oy:

Jäseneksi esitetään Jonas Heinolaa, puheenjohtajaksi Lauri Laajalaa.

Lakea Oy:

Kokkolan kaupungin edustajaksi esitetään Niko Joensuuta.

KIP Infra Oy:

Jäseneksi esitetään Tommi Korpea.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Plug Power och dess partner planerar tre anläggningar för produktion av grön vätgas i Karleby, Borgå och Kristinestad30.5.2023 14:49:21 EEST | Tiedote

Det amerikanska företaget Plug Power Inc. planerar att utveckla tre produktionsanläggningar för grön vätgas i Finland. Plug är en ledande aktör inom den gröna vätgasekonomin och är noterat på New York-börsen. Företaget levererar nyckelfärdiga vätgaslösningar för den globala gröna vätgasekonomin. Plugs planerade produktionsanläggningar för grön vätgas förväntas skapa cirka 1 000 direkta arbetstillfällen och över 3 000 indirekta arbetstillfällen i Finland.

Plug Power suunnittelee kumppaneidensa kanssa kolmea vihreän vedyn tuotantolaitosta Kokkolaan, Porvooseen ja Kristiinankaupunkiin30.5.2023 14:40:37 EEST | Tiedote

Yhdysvaltalainen Plug Power Inc. suunnittelee rakentavansa Suomeen kolme vihreän vedyn tuotantolaitosta. Plug on johtava vihreän vetytalouden toimija, joka on noteerattu New Yorkin pörssissä. Yhtiö toimittaa vetyratkaisuja maailmanlaajuisesti avaimet käteen -periaatteella. Plugin suunnittelemien vihreän vedyn tuotantolaitosten odotetaan luovan Suomeen 1 000 suoraa työpaikkaa ja yli 3 000 välillistä työpaikkaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme