Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Konsernijaosto kuuli elinvoima- ja markkinointiyhtiöiden ajankohtaiskatsaukset

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli koronakriisin vaikutuksista kaupunginkonsernin tytäryhteisöihin kokouksessaan 21.9. Elinvoima- ja markkinointiyhtiöiden ajankohtaiskatsaukset kertoivat, miten vastoinkäymiset on yritetty kääntää mahdollisuudeksi nostaa Helsingin tunnettuutta digitaalisuutta hyödyntävänä kaupunkina.

Konsernijaosto sai ajankohtaiskatsaukset Helsinki Marketing Oy Ltd:ltä ja Helsinki Business Hubilta. Koronakriisi oli erityisen kova isku matkailu- ja tapahtuma-alalle ja vaikutti samalla merkittävästi Helsinki Marketingin toimintaan tällä raportointikaudella. Kansainvälinen matkustaminen pysähtyi ja hotellien käyttöaste laski toukokuussa kolmeen prosenttiin. Noin 50 kansainvälistä kokousta ja kongressia siirrettiin tai peruttiin kokonaan.

Kansainvälisen toiminnan rinnalle nousi kotimaan markkinointi. Helsinki Marketing pyrki kääntämään tilanteen myös mahdollisuudeksi nostaa Helsingin tunnettuutta digitaalisuutta hyödyntävänä kaupunkina. Esimerkiksi Virtuaalisessa Helsingissä keväällä toteutetut kaksi konserttia saivat poikkeuksellisen laajan kansainvälisen medianäkyvyyden. Toukokuussa yhtiö esitteli uuden hybriditapahtumien toimintakonsepti Helsinki Methodin.

Helsinki Business Hub Ltd Oy:n toimintaa mukautettiin koronakriisin aiheuttamien muutosten vuoksi painottamaan digitaalista asiakastyötä ja alueella jo toimivien ulkomaisten yritysten merkitystä. Alkuvuonna toteutettiin yhtiöstä ulkopuolinen evaluointi, jonka tuloksena omistajat päättivät yksimielisesti yhtiön siirtämisestä Helsingin kaupungin omistukseen.

Kokouksessa käsiteltiin myös Helsingin kaupunkikonsernin tytäryhteisöjen toimintaa seuraavaa yhteisöraportti 2/2020. Raportin mukaan koronapandemian vuoksi merkittävimmissä tytär- ja osakkuusyhteisöissä toimintatuotot tulevat vuonna 2020 laskemaan yhteensä 66,7 miljoonaa euroa vuodesta 2019. Merkittävimmät vaikutukset tulevat olemaan yhtiöissä, jotka toimivat tapahtuma-alalla, kiinteistöjen vuokrauksessa, liikunta- ja urheilutoiminnassa, työvoiman vuokrauksessa ja henkilöstöruokailussa sekä satamatoiminnassa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsi tiedoksi elinvoima- ja markkinointiyhtiöiden ajankohtaiskatsaukset sekä Helsingin yhteisöraportin 2/2020.

Kaikki kaupunginhallituksen konsernijaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat ovat luettavissa uusimmat esityslistat ja pöytäkirjat -sivulla. 

Konsernijaoston seuraava kokous on maanantaina, 5.10.2020. 

*****

Casper Almqvist
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
puh. 040 1879829
casper.almqvist@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajat: Sote-uudistus vie kunnilta elinvoimaa sekä kykyä investoida ja auttaa ihmisiä arjessa28.10.2020 14:00:00 EETTiedote

Maamme suotuisa kehitys rakentuu pitkälti sen varaan, että kunnilla on kyky toimia kasvun moottoreina. Hallituksen esittämä sote-uudistus vie kunnilta mahdollisuudet investoida kestävään kasvuun ja jättää erityisesti kasvavat kaupungit taloudellisesti kestämättömään tilanteeseen. Vaikka uudistuksessa on muitakin ongelmia, ovat erityisesti rahoitusmalliin liittyvät ratkaisut vaikutuksineen kohtalokkaita niin kuntien talouden, kilpailukyvyn ja elinvoiman kuin kansantalouden näkökulmasta. Lausuntopalautteen pohjalta muokattu hallituksen esitys ja hallituksen uudet, lokakuussa tekemät linjaukset eivät tuo tähän muutosta.

Pääkaupunkiseutu linjasi uusista keinoista koronaepidemian hillitsemiseksi harrastetoiminnassa27.10.2020 13:59:56 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti tänään uusista harraste- ja vapaa-ajantoimintaan liittyvistä suosituksista ja toimenpiteistä. Kaikessa harrastustoiminnassa on jo tehty ja on tehtävissä lisää muutoksia, jotka vähentävät viruksen leviämisen riskiä. Tavoitteena on, että lasten ja aikuisten harrastetoiminta voi jatkua mahdollisimman turvallisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme