Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Konsernijaosto kuuli HSL ja HSY -kuntayhtymien ajankohtaiskatsaukset

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli kokouksessaan maanantaina 5.10. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) ajankohtaiskatsauksen. Katsauksen mukaan HSL:n lipputulot laskevat tänä vuonna 137,7 miljoona euroa budjetoidusta määrästä. Kuntayhtymä valmistelee kuitenkin keinoja asiakkaiden turvallisuuden ja luottamuksen palauttamiseksi joukkoliikenteeseen.

Vuoden 2020 toinen osavuosikatsaus perustuu pääosin kahdeksan kuukauden taloudellisiin toteumatietoihin ja niistä johdettuun vuositason ennusteeseen. Sen mukaan koronapandemia on romahduttanut joukkoliikenteen matkustajamäärät ja lipputulot. Lipputulojen ennustetaan alittavan talousarvion 137,7 milj. euroa. Poikkeustilanteen kestolla on ratkaiseva merkitys lipputulojen kertymiseen. Valtion lisätalousarviossa suurille kaupunkiseuduille myönnetyn tuen hakuprosessi on käynnissä. Tuki suurille kaupunkiseuduille on yhteensä 70 milj. euroa ja siitä HSL:n osuus selviää syksyn aikana.

Katsaus käsitteli myös HSL:lle vuodelle 2020 asetettuja tavoitteita. HSL:n kuuluu esimerkiksi laatia palautussuunnitelmia koronapandemian johdosta. HSL:ssä on perustettu post-koronaryhmä, jonka tehtävänä on valmistella ratkaisuja asiakkaiden turvallisuuden ja luottamuksen palauttamiseksi joukkoliikenteeseen. Muihin tavoitteisiin kuuluu muun muassa liikkumispalvelujen kehittäminen yhteistyössä palveluja tuottavien yritysten kanssa. Viime vuonna toteutettiin potkulautapilotti ja kutsukyytikokeilu päättyi keväällä 2020.  HSL on jo aiemmin avannut kaupallisille toimijoille avoimen lipunmyyntirajapinnan, ja sitä käyttävien kumppaneiden määrä on kasvussa. Tällä hetkellä lippuja myy viisi toimijaa.

Konsernijaosto kuuli myös Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) ajankohtaiskatsauksen. Konsernijaosto merkitsi tiedoksi HSL:n ja HSY:n ajankohtaiskatsaukset.

Kaikki kaupunginhallituksen konsernijaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat ovat luettavissa uusimmat esityslistat ja pöytäkirjat -sivulla. 

Konsernijaoston seuraava kokous on maanantaina, 26.10.2020. 

*****

Casper Almqvist
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
puh. 040 1879829
casper.almqvist@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme