Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 11.4.2022

Jaa

Kaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsi tiedoksi Länsimetro Oy:n, Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n ja Helsingin kaupungin liikennelaitoksen välillä valmistellun länsimetron hallinnointia ja ylläpitoa koskevan yhteistyösopimuksen päivityksen periaatteet, ja totesi, ettei konsernijaostolla ole huomautettavaa sopimuspäivitykseen.

Länsimetro Oy ja Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos ovat vuonna 2017 solmineet yhteistyösopimuksen länsimetron metrojärjestelmän, -radan ja asemien hallinnoinnista ja ylläpidosta koskien väliä Ruoholahti-Matinkylä. Edellä mainittu sopimus on sittemmin korvattu marraskuussa 2019 allekirjoitetulla yhteistyösopimuksella, joka on voimassa siihen saakka, kunnes matkustajaliikenne välillä Matinkylä-Kivenlahti alkaa. Sopimuksen nojalla Länsimetro on luovuttanut metrojärjestelmän, -radan ja -asemien hallinnoinnin ja ylläpidon HKL:lle. Päivitetyllä yhteistyösopimuksella tullaan korvaamaan edellä mainittu sopimus sekä laajennetaan sopimus koskemaan myös länsimetron uudet asemat osuudella Matinkylä-Kivenlahti sekä Sammalvuoren varikko liityntäraiteineen.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunki myy Tapiolan Keskustorni Oy:stä omistamansa osakkeet HGR Property Partners Oy:lle. Tilojen laajuus on yhteensä 191,0 m2. Tilat ovat tällä hetkellä tyhjinä eikä kaupungilla ole niille käyttöä. HGR Property Partners Oy:n tarkoitus on saada kiinteistöyhtiön kaikki osakkeet omistukseensa ja käynnistää rakennuksen perusteellinen korjaaminen ja uudistaminen edelleen liike- ja toimistokiinteistöksi.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto nimesi edustajat ja antoi toimiohjeet Espoon Asunnot Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen 25.4.2022, Turun Tunnin Juna Oy:n yhtiökokoukseen 12.5.2022 sekä Laurea-ammattikorkeakoulu Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen 9.5.2022. Lisäksi konsernijaosto nimesi edustajat Sydkustens Landskapsförbund rf:n vuosikokoukseen 25.4.2022.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme