Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 14.11.2022

Jaa

Kaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsi tiedoksi konserniraportin tammi-syyskuu 2022.

Konserniraportti tammi-syyskuu 2022 sisältää Espoo-konsernin merkittävimpien yhteisöjen talouteen ja toimintaan liittyvät olennaiset tiedot Espoon valtuuston asettamien tulostavoitteiden näkökulmasta.

Konserniraportti tammi-syyskuu 2022 esityslistan liitteenä

Konsernijaosto nimesi edustajia ja antoi toimiohjeita konserniyhteisöjen yhtiö- ja yhtymäkokouksiin

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian yhtymäkokouksen osalta hyväksyttiin esittelijän täydentämä päätösesitys. Varaedustajaksi yhtymäkokoukseen nimettiin kasvun ja oppimisen toimialan talous- ja henkilöstöjohtaja Timo Ketonen. Lisäksi toimiohjetta täydennettiin esittelijän esityksen mukaan seuraavasti: "Kaupunki omistajana kehottaa Omniaa vahvistamaan työtä ammatillisen koulutuksen vetovoiman lisäämiseksi."

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) yhtymäkokouksen toimiohjetta täydennettiin esittelijän esityksen mukaan seuraavasti: "Espoo esittää, että yhtymäkokous kehottaa kuntayhtymän hallitusta kiirehtimään investointeja, joilla ehkäistään jätevesien ylivuotoja , muun muassa Gräsanojaan."

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) yhtymäkokouksen toimiohjetta täydennettiin seuraavasti:

Lisättiin kohta 6: "Espoo haluaa, että HSL edistää sitä, että ruuhka-aikoina 3/4 metrolinjoista jatkaa Kivenlahteen aiemman kannan mukaisesti."

Kohta 5 muutettiin kuulumaan seuraavasti:
Espoo esittää, että yhtymäkokous kehottaa kuntayhtymän hallitusta huomioimaan toiminnassaan Espoon toiminta- ja taloussuunnitelmasta antamassaan lausunnossa esittämät seuraavat huomiot:

- HSL:n on jatkettava toimintansa kehittämistä yhteistyössä jäsenkuntien kanssa ja esiteltävä keinovalikoimaa omistajaohjaustavoitteisiin, kuten pitkällä tähtäimellä 50 %:n kuntakohtaiseen subventio-osuuteen, pääsemiseksi

-HSL:n talouden tasapainottamisen ensisijainen keino olisi matkustajamäärien kasvattaminen

-HSL:n tuottavuusohjelman toimenpide-ehdotusten toteuttamiskelpoisuutta tulee arvioida yhteistyössä jäsenkuntien kanssa

- HSL:n tulee jatkossakin olla aktiivinen jäsenkuntiensa edunvalvoja suhteessa valtioon, jotta joukkoliikennetukia ohjattaisiin sinne, missä joukkoliikenteellä on hyvät edellytykset.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaoston kokouksesta 8.12.20228.12.2022 19:19:19 EET | Tiedote

Nuorisoasiainjaoston kokouksessa kuultiin moniammatillisesta yhteistyöstä vaikeiden ja pitkittyneiden kiusaamistilanteiden ratkaisemiseksi kouluympäristössä. Lisäksi esiteltiin nuorisopalveluiden toiminnan kärjet vuodelle 2023 sekä muutosehdotukset nuorisopalveluiden kesätoiminnan linjauksiin. Lisäksi kokouksessa kuultiin Gräsan taitojen talon toiminnan ja maksuttoman harrastetoiminnan jatkumisesta nuorisopalveluiden toteuttamana myös vuonna 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme