Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.2019

Jaa

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Espoon Asunnoille valmistuu 114 asunto vuonna 2019. Ennusteen mukaan vuonna 2019 tullaan tekemään investointipäätös 498 asunnon aloittamisesta.

Espoo Cateringille on avautunut uusia kohteita: tammikuussa kaksi uutta päiväkotia Leppävaarassa ja Kivimiehen päiväkoti, helmikuussa Kivimiehen koulu ja Haukilahden päiväkoti. Tietotien kahvila Otaniemessä aloitti toimintansa tammikuussa. Asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset paranivat kaikkien osa-alueiden osalta 8 – 39%.

Länsimetron rakennustyöt ovat käynnissä koko hankkeen laajuudella ja hanke etenee budjetin ja aikataulun mukaisesti. Kohteiden rakennusurakoissa on viivettä hyväksyttyihin yleisaikatauluihin ja kohteiden kriittiseen polkuun verrattuna, mutta viiveen ei arvioida vaikuttavan kohteiden kokonaisaikatauluun ja valmistumiseen. Yhtiön tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen. Koko vuoden kustannusten ennustetaan toteutuvan budjetin mukaisesti.

KOy Espoon Toimitilat on lakkautettu 31.3.2019 ja sen toiminta on jakaantunut Kiinteistö Oy Espoon Koulu- ja päiväkotitilojen ja Kiinteistö Oy Espoon Sotekiinteistöjen kesken. Uusien yhtiöiden ensimmäinen tilikausi on 1.4. – 31.12.2019, jatkossa kalenterivuosi.

Omniassa toteutetaan johtamisjärjestelmä- ja organisaatiouudistus toimintavuoden 2019 aikana. Toimintavuoden alussa ammatillisen koulutuksen opetushenkilöstö siirtyi vuosityöaikaan, joka toteutettiin valtakunnallisella virka- ja työehtosopimusmuutoksella. Henkilöstökustannusten kasvu ja toisaalta markkinaehtoisen työvoimakoulutuksen sekä valtion erillisrahoitteisen osaamisohjelma-koulutuksen päättyminen aiheuttavat haasteita vuoden 2019 taloudellisten tavoitteiden saavuttamiselle ja talouden tasapainotavoitteen jaksotukselle.

Konsernijaosto nimesi kokousedustajat ja antoi toimiohjeet Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) yhtymäkokoukseen  ja Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) kevätyhtymäkokoukseen sekä kuuli toimitusjohtajien selostukset HSL:n ja HSY:n toiminnasta ja vuoden 2019 tavoitteista.

Konsernijaosto nimeni kokousedustajat myös Espoo Catering Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen ja Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen.

Lisätietoja:

Kaupunginhallituksen konsernijaoston varapuheenjohtaja Mia Laiho, p. Laiho Mia, p. 050 433 6461, mia.laiho@eduskunta.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tervetuloa Syystreffeille 25.9.201920.9.2019 08:39:21 EESTKutsu

Tervetuloa Syystreffeille, missä Espoon ja sen lähikuntien yrittäjät, yritykset, kehittäjät ja osaajat kohtaavat. Ohjelmassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja meitä kaikkia koskettavasta kansainvälisyydestä ja kuinka yritykset voivat hyötyä Business Espoon palveluista, verkostoista ja yhteistyöhankkeista. Asiantuntijapaneelissa Business Espoon vaikuttajat keskustelevat kansainvälistymiseen liittyvistä ajankohtaisista asioista: investointien houkuttelusta, Espoon ja Omnian kansainvälistymispalveluista sekä maahanmuutosta. Tarjolla myös sadonkorjuuhenkinen buffet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme