Vaasan kaupunki - Vasa stad

Konst av seniorer på Armas-festivalen 1-14.10

Dela

Den riksomfattande ARMAS-festivalen som vill göra de äldres röst hörd, arrangeras för fjärde gången 1-14.10.2020. I Vasa erbjuder festivalen konst som äldre har gjort till daghem samt seniorkonstnärers verk till företag och deltar i firandet av Vasas födelsedag.

Armas-festivalen lyfter fram äldre konstnärer och synliggör åldrandets teman med hjälp av konsten. Den unika evenemangshelheten sammanför konstnärer, aktörer inom konstbranschen, konstinrättningar, organisationer inom äldreomsorgen samt aktörer inom den kommunala sektorn.

Vasa stads kulturtjänster deltar i evenemanget varje år. I år fokuserar man på att föra fram de äldres röst på så sätt att konst av seniorer förs ut till andra.

Årets ARMAS-festivaljippo är att ordna workshoppar under ledning av konstnär Juha Lesonen i Vasa stads kvartersklubbar. De verk som görs i kvartersklubbarna ställs ut i Vasa stads daghem för att sprida glädje i november.

Vidare har lokala företag möjlighet att välja ett verk av Vasa konstnärsgilles seniorkonstnärer från Artoteket gratis under oktober månad.

Gratulationskort åt Vasa i kvartersklubbar

I år celebrerar vi med evenemangsdeltagarna även Vasa stads födelsedag.

-Seniorerna som har besökt Vasa stads kvartersklubbar har fått göra ett gratulationskort åt 414-åriga Vasa. Tillsammans med gratulationskortet har de fått sätta med sin egen hälsning till beslutsfattarna, berättar kulturplanerare Leena Nyqvist.

Korten kommer att hängas upp i Vasa stads förvaltningsbyggnads aula och i kafferummet.


ARMAS strävar med sin verksamhet att lyfta fram de äldres röst, att alla äldre får en ålderdom som passar dem, utan gränser för hur man ska vara eller vad man ska göra samt en glad och energisk festival. I det riksomfattande ARMAS-nätverket deltar redan 16 kommuner, 20 aktörer inom konstbranschen, 16 organisationer inom äldreomsorgen samt två forskande parter. Under första året 2017 ordnades under Armas-festivalerna över 220 evenemang runtom i Finland. År 2018 var antalet evenemang redan nästan 250 och ifjol 266.

Nyckelord

Kontakter

Leena Nyqvist, kulturplanerare,
Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster,
tfn 0400 97 14,
leena.nyqvist@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum