Vanhustyön keskusliitto ry

Konstikoppa – kiertävä ikäteknologianäyttely lainattavissa Vanhustyön keskusliitosta

Jaa

Vanhustyön keskusliiton Kotiturva-hankkeessa edistetään ikääntyneiden ihmisten kotona selviytymistä ja viihtymistä ns. arkiteknologian avulla. Arkiteknologia tarkoittaa suhteellisen edullista kotona asumista tukevaa pienteknologiaa. Osana hanketta on luotu matalan kynnyksen paikkoja, joissa ikääntyneet ihmiset voivat tutustua arkiteknologiaan. Tästä esimerkkinä on kiertävä teknologianäyttely, Konstikoppa.

Sähköinen ovisilmä lisää kodin turvallisuutta.
Sähköinen ovisilmä lisää kodin turvallisuutta.

Konstikoppa on arkipäivän elämää helpottavia ja turvallisuutta lisääviä laitteita sisältävä matkalaukku. Konstikoppa sisältää lähes 20 erilaista laitetta, mm. helppokäyttöisen älypuhelimen, kuuntelunvahvistimen, elektronisen ovisilmän ja paikannuslaitteen. Konstikopan avulla erilaiset tahot voivat esitellä kotona asumista tukevia ratkaisuja asiakkailleen. Konstikopassa on mukana selkokieliset ohjeet kustakin laitteesta, niiden hankintapaikat ja hinnat.

-Konstikoppa on kiertänyt keväästä lähtien lainaajilla, mm. senioritaloissa ja ikääntyneille palveluita tarjoavissa yhdistyksissä. Konstikopasta on tällä hetkellä varauksia jo pitkälle syksyyn.Myös oppilaitokset ovat kiinnostuneita käyttämään Konstikoppaa opetuksessaan. Saatu palaute on myönteistä, esimerkiksi tuotteiden esittelyn järjestäneet henkilöt suosittelisivat Konstikopan esittelytilaisuuden järjestämistä myös muille vastaaville toimijoille, sanoo projektivastaava Kaisa Eskelinen Vanhustyön keskusliitosta. 

Konstikoppa sisältää myös perusteelliset ohjeet tuotteiden esittelyyn tarkoitetun tilaisuuden järjestämiseksi. Konstikoppa on päivitetty versio KÄKÄTE-hankkeessa tehdystä Konstikopasta, joka on ollut lainattavissa VALLI ry:stä. Konstikoppaa voi edelleen lainata myös VALLI ry:stä, jonka kanssa Vanhustyön keskusliitto työsti ja päivitti Konstikopan. Konstikoppa lähetetään lainaavalle taholle Matkahuollon kautta. Lainaaminen ei maksa, mutta lähetyskuluista vastaa kukin lainaaja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sähköinen ovisilmä lisää kodin turvallisuutta.
Sähköinen ovisilmä lisää kodin turvallisuutta.
Lataa
Konstikoppa sisältää tarkat ohjeet laitteiden esittelyyn.
Konstikoppa sisältää tarkat ohjeet laitteiden esittelyyn.
Lataa
Projektivastaava Kaisa Eskelinen esittelee Konstikopan sisältämää kuulokommunikaattoria.
Projektivastaava Kaisa Eskelinen esittelee Konstikopan sisältämää kuulokommunikaattoria.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vanhustyön keskusliitto ry
Vanhustyön keskusliitto ry
Malmin kauppatie 26
00700 HELSINKI

http://www.vtkl.fi

Vanhustyön keskusliitto, VTKL on maan johtava ikääntyneiden ihmisten ja vanhusten hyväksi työtä tekevien järjestöjen valtakunnallinen katto- ja edunvalvontaorganisaatio. Keskusliiton vanhuuspoliittisen vaikuttamisen tavoitteena on vahvistaa ikääntyneiden ihmisten hyvinvoinnin, toimintakykyisyyden ja sosiaalisen turvallisuuden edellytyksiä.

Liitto kehittää valtakunnallisia toimintamalleja ja luo uutta vanhuuskulttuuria monipuolisen kehittämis- ja tutkimustoimintansa sekä ikääntyneiden ihmisten ohjaus- ja tukitoiminnan avulla. Jäsenyhteisöt toimivat ikääntyneiden ihmisten hyväksi järjestämällä ryhmä- ja virkistystoimintaa, vapaaehtoistoimintaa, lomatoimintaa, neuvontaa ja koulutusta sekä toteuttavat edunvalvontaa, tutkimusta ja kehittämistyötä.  Jäsenyhteisöistä runsaat 200 tuottaa asumis-, hoito-, hoiva-, kuntoutus- ja kotihoidon palveluja vanhuksille. Liitto toimii kiinteässä yhteistyössä jäsenjärjestöjensä, kuntien ja kehittyvien maakunnallisten sote-alueiden kanssa. Liitto julkaisee Vanhustyö-lehteä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vanhustyön keskusliitto ry

Ei huolta huomisesta – vai vastuullisesti varautuen tuleviin vanhuudenpäiviin?11.12.2018 08:00Tiedote

Moni havahtuu pohtimaan vanhuuteen varautumista vasta ikäännyttyään tai jäätyään eläkkeelle. Tuoreen kyselytutkimuksen vastaajista 90 prosenttia sanoo, että vanhuuteen kannattaa varautua erittäin paljon tai jossain määrin. Vastaajat toivovat enemmän tietoa ikääntymisen suunnitteluun liittyvistä teemoista. Vanhustyön keskusliiton koordinoiman Vanheneminen.fi-hankkeen tutkimuksessa selvitettiin yli 50-vuotiaiden tiedontarpeita ja vanhuuteen varautumista. Tutkimukseen vastasi 1004 henkilöä.

Vuoden vanhusteko -palkinto Liikkuvalle resurssikeskukselle Turkuun7.10.2018 14:30Tiedote

Vanhustyön keskusliitto ja Ilmarinen palkitsivat tänä vuonna Vuoden vanhusteko -tunnustuksella Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n ja Turun kaupungin yhteisen Liikkuvan resurssikeskuksen. Se tarjoaa kotona asuville ikääntyville liikkuvaa ja arkiympäristöön jalkautuvaa palvelua, joka ohjaa ikääntyviä palvelujen pariin sekä järjestää pop up -tyyppistä vapaaehtoistoimintaa ikääntyvien omien toiveiden mukaisesti.

Valtakunnallinen Vanhustenviikko avataan juhlallisesti Kuopiossa 7.10.20182.10.2018 06:00Tiedote

Vanhustenviikon avajaisia vietetään Kuopiossa valtakunnallisessa Vanhustenpäivän pääjuhlassa sunnuntaina 7.10. Vanhustenpäivän ja -viikon teemana on tänä vuonna ”Iloa toimeliaisuudesta – Aktivität ger glädje”. Kampanjallaan Vanhustyön keskusliitto kannustaa järjestämään tapahtumia ja toimintaa ikääntyneille ihmisille ympäri Suomen erityisesti Vanhustenviikolla 7.10.-14.10. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii teemaviikon suojelijana.

Hyvä Ikä 2018 ja Hyvän Iän Foorumi: Vanhenemiseen varautuminen on suurta viisautta26.9.2018 09:37Tiedote

Vanhustyön keskusliitto muistuttaa, että oman vanhuusiän suunnittelu kaikilla elämän osa-alueilla on viisasta – ja että ikääntymisen mukanaan tuomiin tilanteisiin kannattaa paneutua ajoissa. Vanhuusiän suunnittelu on normaali osa elämänkulun suunnittelua, johon kannattaa suunnata ajatuksia jo viisikymppisenä. Eväitä hyvän vanhuuden suunnitteluun tarjoaa Vanhustyön keskusliiton seminaari Hyvän Iän Foorumi, joka järjestetään osana Hyvä Ikä -tapahtumaa Helsingin messukeskuksessa 3.–4.10.2018. Hyvän Iän Foorumin torstaipäivän 4.10. teema on vanhuuden suunnittelu ja omaehtoinen varautuminen hyvään vanhuuteen.

Hyvä Ikä 2018 ja Hyvän Iän Foorumi kutsuvat keskusteluun vanhenemisesta ja vanhustyöstä18.9.2018 08:59Tiedote

Vanhustyön keskusliitto herättelee uuteen, totuttua laajempaan keskusteluun vanhenemisesta ja vanhustyöstä. Helsingin messukeskuksessa järjestettävä vanhustyön ja vanhuusiän oma tapahtuma Hyvä Ikä 3.–4.10.2018 on ohittamaton aitiopaikka seurata ja osallistua keskusteluun. Vanhustyön keskusliiton asiantuntijoita tapaat sekä Hyvän Iän Foorumissa että messuosastolla. Muisteluihin siivittävä Muistoissamme 50-luku -kirja julkistetaan Vanhustyön keskusliiton messuosastolla keskiviikkona 3.10.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme