Diakonissalaitos

Kontula-Areena yhdistää lähiökulttuurin, musiikin ja yhteiskunnallisen keskustelun

Jaa

Lauantaina 18.5. Kontula Electronicin yhteydessä järjestetään aivan uusi tapahtuma, Kontula-Areena. Kontula-Areenassa puhutaan niin segregaatiosta, lähiöidentiteetistä kuin vanhojen ostareiden tulevaisuudestakin. Helsingin Diakonissalaitoksen Kontulan D-asema on ollut mukana järjestämässä tapahtumaa.

Kontula Electronic on monena vuotena järjestetty konemusiikin tapahtuma ja lähiöfestari, mutta nyt sen rinnalle on tuotu myös uusi keskustelutapahtuma, Kontula-Areena. Kontula-Areena kokoaa yhteen erittäin mielenkiintoisen kattauksen alan huippuasiantuntijoita keskustelemaan lähiökulttuurista. Helsingin Diakonissalaitos on ollut Kontulan D-aseman kautta mukana toteuttamassa hanketta, jonka tekemisestä vastaa laaja pohja kontulalaisia tahoja ja yksityishenkilöitä.

​”Tavoitteena on luoda moniäänisyyttä ja -arvoisuutta korostava keskustelufoorumi lähiöön, jonka maineen tuntevat kaikki, mutta johon harvat ovat omakohtaisesti tutustuneet. KontulaAreena tarjoaa mahdollisuuden uudenlaisille kohtaamisille ja pyrkii kaventamaan sosiaalisia etäisyyksiä kaupungissa, jossa asukkaiden arkitodellisuudet ovat vaarassa vieraantua toisistaan” kertoo yksi hankkeen taustahahmoista, Pekka Tuominen.

Kontula-Areena kerää yhteen edustavan kattauksen kaupunkitutkijoita, toimittajia, poliitikkoja ja  kontulalaisia. Keskustelut ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. 

Kaikkiaan keskusteluja, työpajoja ja esityksellisiä dialogeja järjestetään lauantaina 18.5. yhteensä kuusi kappaletta.

  • Kontulan kirjasto klo 12-14.15: Itse tehty: identiteetti ja suhteeni ostariin
  • Kontulan kirjasto klo 13.30-14.30: Media, miksi aina Kontula?
  • Aapelin baari klo 14.30-15.30: Onko Kontulan oltava uusi Kallio?
  • Kontulan nuorisotalo klo 15-16.30: Musliminuoruus ja muuttuva kaupunkitila: unelmia 2030-luvulle
  • Aapelin baari 16-17: Esityksellinen dialogi: Hyvinvoiti- vai hyväntekeväisyysyhteiskunta?
  • Nuorisotalo/Luuppi klo 17-18.30 BIBU Talks: Urban peripheries, Communal Bubbles, No-go zones? Finnish, Swedish and Russian Suburban Estates in a Comparative Context

Tutustu koko ohjelmaan ja puhujiin tästä

Kontulan kirjasto, Aapelin Baari ja Nuorisotalo sijaitsevat Kontulan ostarilla, Ostostie 4.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Timonen, 050 337 6765

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Tarjoamme vaikuttavia palveluita ihmisille, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. Tavoitteenamme on, että jokaisella on mahdollisuus
arvokkaaseen elämään.

Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee noin 800 ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutamme perustehtäväämme, työtä ihmisarvoisen huomisen puolesta.

Helsingin Diakonissalaitos

Alppikatu 2

00530 HELSINKI

09 77 501

http://www.hdl.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tiedote/kutsu: Porttiteoriasta realismiin eli faktaa ja fiktiota päihteistä ja niiden käytöstä - Huumeet puhuttavat Helsingin Kontulan Asunnottomien yössä16.10.2019 09:41:06 EESTKutsu

Kontulan ostoskeskuksessa Helsingissä keskustellaan Asunnottomien yönä torstaina 17.10.2019 päihteistä ja niiden käytöstä. Porttiteoriasta realismiin -keskustelutilaisuudessa pohditaan kuinka yhteiselo kaupunkilaisten – asukkaiden, toimijoiden, yrittäjien ja päihteitä käyttävien välillä voisi sujua lähiössä entistä paremmin. Tarkoituksena on avata keskustelu eri näkökulmista käsin – naisnäkökulmaa unohtamatta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme