Like Kustannus Oy

Korea noir valloittaa rikoskirjallisuuden

Jaa

Nordic noirin voittokulku on ollut lyömätön. Nyt sen rinnalle nousee uusi ilmiö: Korea noir.

Rikokset ovat enemmän tai vähemmän samoja ympäri maailman, mutta korealaiset ovat saaneet lisättyä rikoskirjallisuuden kaavaan oman twistinsä ja nousseet kansainväliseksi ilmiöksi.

Nyt Like Kustannus tuo ilmiön Suomeen: keväällä julkaistiin You-jeong Jeongin Korea noir -jännäri Piruparka, joka pohjautuu korealaisen psykopaatin tarinaan, ja tänään on Tappajien vuoro.

Un-su Kimin Tappajat-romaanin englanninkielinen nimi on vapaasti käännettynä ”juonijat”. Nimi viittaa murhabisneksen harvemmin kuvattuun ihmisryhmään, murhan suunnittelijoihin. Itse tappajat ovat tässä kirjassa vain suorittava porras. Kirja sijoittuu Souliin, jonka sydämessä on vanha kirjasto. Sen uumenista johdetaan tarkkaan organisoitua rikollisjärjestöä. Juonittelijat tekevät suunnitelmat, joita palkkamurhaajat noudattavat – kirjaimellisesti. Kun palkkamurhaaja Reseng rikkoo sääntöjä ja antaa uhrin valita itse kuolintapansa, hän allekirjoittaa oman tuomionsa.

Tappajia on verrattu niin Haruki Murakamin ja Albert Camusin romaaneihin kuin Quentin Tarantinon Kill Bill -elokuviin. Se sukeltaa Soulin palkkamurhaajien maailmaan ja yhdistää synkän omaperäisellä tavalla nokkelaa dialogia, Soulin urbaania miljöötä ja tiivistunnelmaista rikostarinaa.


“Surrealistinen poliittinen trilleri, jossa salamurhat ovat ‘markkinavoimien ohjaamaa’ bisnestä.” –Publishers Weekly

“Tappajien uskotaan tekevän Korealle saman mitä skandinaavinen rikoskirjallisuus on tehnyt mailleen jo vuosia: tutustuttavan lukijat vähemmän tunnettuun maailmankolkkaan näyttämällä, miten asukkaat käsittelevät rikosta ja rangaistusta.” – Washington Post

“Epätavallinen kirja: väkivaltainen toimintatrilleri, joka voisi olla myös vertauskuvallinen, pistävin säkein säkein punottu tarina hyvästä ja pahasta.” – Wall Street Journal

Tiedustelut: jenni.heiti@like.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jenni Heiti
Viestintäpäällikkö, kaunokirjallisuus
p. 044-3585 060
jenni.heiti@like.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus Oy
Like Kustannus Oy
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme