Helsingin yliopisto

Korealaisen elokuvan tutkijat koolla Helsingissä

Jaa

Helsingin yliopistossa järjestetään korealaiseen elokuvaan keskittyvä konferenssi Korean Screen Culture Conference 24.–25. toukokuuta.

Suomen elokuvateattereissa on hiljattain nähty kaksi korealaista elokuvaa: A Taxi Driver (2017) ja The Handmaiden (2017). Tutkijat käsittelevät näitä elokuvia konferenssiesityksissään:

Chi-Yun Shin (Sheffield Hallam University): “In Another Time and Place: Translating Gothic Romance in The Handmaiden” 

Andrew Jackson (Monash University)‘“Tell our story” The Kwangju Uprising, Correspondents, Taxi Drivers and A Taxi Driver"

Kyoung-suk Sung (University of Rheinische Friedrich Wilhelms Bonn) “Homage to the 80s: Representation of Historical Events in the 80s in Korean Historical Films, focusing on Taxi Driver (2017) and 1987 (2017)”

Pohjois-Korean elokuvista puhuu Chris Green (Leiden University): “Revealing Voices? North Korean Males and the South Korean Mediascape”.

Korean Screen Culture Conference järjestetään 24.–25. toukokuuta Helsingin yliopiston päärakennuksella (Fabianinkatu 33).

Luentojen ajankohdat ja salit löytyvät konferenssin ohjelmasta (PDF)

Median edustajilla on vapaa pääsy seuraamaan luentoja.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Andrew Logie, puhelin 044 242 7669, andrew.logie@helsinki.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Konferenssin järjestäjä Andrew Logie, puhelin 044 242 7669, andrew.logie@helsinki.fi

Viestinnän asiantuntija Suvi Uotinen, puhelin 02941 24021, suvi.uotinen@helsinki.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Kansainvälinen tutkimus auttoi lopettamaan peltosirkun metsästyksen Ranskassa23.5.2019 08:55:38 EESTTiedote

Suomessa äärimmäisen uhanalainen peltosirkku on ollut Ranskassa perinteinen kulinaristinen herkku. Luonnonsuojelujärjestöt ovat vastustaneet sen laitonta, mutta silti jatkunutta metsästystä pitkään, ja vuonna 2016 Euroopan komissio määräsi Ranskan lopettamaan metsästämisen harjoittamisen ja vei asian lintudirektiivin vastaisena EU:n tuomioistuimeen. Euroopan laajuinen tutkimus osoitti, että Ranskassa tapahtuva perinteinen peltosirkun metsästys on kestämätöntä. Ranskan valtio päätti tämän tutkimuksen tulosten perusteella suojella peltosirkun tiukasti ja saada metsästyksen loppumaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme