Nortal Oy

Korjattu ingressi/ Nortal kasvatti liikevaihtoaan 86 miljoonaan euroon vuonna 2019

Jaa

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortalin kansainvälinen liikevaihto vuonna 2019 kasvoi 29 % edellisvuoteen verrattuna ollen nyt 86 miljoonaa euroa. /// Korjattu po. Käyttökate (EBITDA) oli 11,4 miljoonaa euroa. Myös Suomessa Nortalin toiminta oli tilikauden aikana kannattavaa ja yhtiö perusti uusia liiketoimintayksiköitä tulevaisuuden kasvua tukemaan.

Vuosi 2019 oli Nortalille tuloksellinen kaikilla sen markkinoilla, mutta erityistä vahvistumista tapahtui Saksassa, Yhdysvalloissa ja Suomessa. Liikevaihdon ja voiton kasvun lisäksi yhtiö saattoi päätökseen 50 miljoonan joukkovelkakirjalainan, jolla yhtiö rahoittaa tulevien vuosien kasvua Saksassa ja Pohjoismaissa.

“Viime vuosi oli kokonaisuudessaan Nortalille erinomainen ja kasvoimme jokaisella kotimarkkinallamme”, toteaa Priit Alamäe, Nortalin perustaja ja toimitusjohtaja ja jatkaa: “Tarjoamamme on nyt hyvin tasapainoinen niin maantieteellisesti kuin toimialojenkin suhteen. Investoimme jatkossakin vahvasti strategisiin, pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin, joille ammattilaisemme pystyvät tuottamaan mitattavia positiivisia tuloksia. Näiden tekijöiden ansiosta olemme onnistuneet kestävässä kasvussamme.”

Suomessa Nortalin liiketoiminta kehittyi suotuisasti vuoden 2019 aikana. Yhtiö panosti voimakkaasti automaatioon ja ja laatuun sekä asiakkuuksien kehittämiseen.

“Viime tilikaudella toimintamme Suomessa oli kannattavaa - saimme pitkäaikaisia projekteja päätökseen ja pääsimme samalla käynnistämään uusia monivuotisia hankkeita yhdessä asiakkaidemme kanssa”, toteaa Nortalin Suomen toimitusjohtaja Harri Koponen ja jatkaa: “Uudet asiakkuutemme ovat nyt paremmassa tasapainossa keskenään kuin aikaisemmin. Viime vuonna käynnistimme myös kaksi uutta liiketoimintayksikköä, joilta odotamme lisääntyvää kasvua ja kannattavuutta tulevina vuosina.”

Näkymät vuodelle 2020

“Vuoden 2020 talouskehitystä on haastava ennustaa koronaviruksen aiheuttamien epävarmuuksien ja niistä seuranneen talouskriisin vuoksi. Liiketoimintamme on kuitenkin jo nyt osoittautunut kestäväksi ja olemme vahvan ammattilaisuutemme ja monimuotoisen asiakaskentämme ansiosta hyvissä asemissa pitkällä tähtäimellä”, Piiit Alamäe jatkaa.

Koroviruksen aiheuttama pandemia on ollut suuri muutosajuri vuonna 2020 ja se on vauhdittanut digitalisoitumista niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla. Poikkeusaika on myös lisännyt ketteryyden merkitystä liiketoiminnassa ja yritysten on täytynyt pystyä toimimaan ja sopeutumaan normaaliaikoja nopeammin.

“Digitaalisuuteen vuosien varrella investoineet yritykset ovat ottaneet korvaamattoman vakuutuksen tällaisia tilanteita varten. Näemme nyt, että verkkokauppa, jakelu- ja tuotantoketjujen digitalisointi, sähköiset julkiset palvelut sekä terveystiedon digitaalinen saatavuus ovat kriittisiä tekijöitä toimiville julkisille ja yksityisille organisaatioille”, Alamäe sanoo.

Työntekijäiden osallistaminen ja kehittäminen fokuksessa

Nortal on sitoutunut työntekijöidensä osallistamiseen, hyvinvointiin ja ammatilliseen kehittämiseen. Myös vahvojen paikallisten ammattilaisyhteisöjen kehittämiseen osallistuminen kaikilla yhtiön markkinoilla on tärkeä fokusalue yhtiölle.

“Parhaan asiakaskokemuksen saavuttaminen vaatii erittäin osaavaa ja inspiroitunutta työvoimaa. Haluamme, että hyvä asiakaskokemus on nortalilaisilla verissä ja sen vuoksi investoimmekin vuosittain henkilöstömme kehittämiseen summan, joka vastaa noin 20 % liikevoitostamme”, Alamäe sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Harri Koponen, kaupallinen johtaja, Nortal AS ja toimitusjohtaja, Nortal Oy
harri.koponen@nortal.com, +358 40 192 2464

Harriet Haras-Refael, markkinoinnin ja viestinnän konsultti, Nortal Oy
harriet.haras-refael@nortal.com, +358 40 482 4324

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Nortal Oy
Nortal Oy
Mikonkatu 15 A 3. krs
00100 Helsinki

http://nortal.com

Nortal on monikansallinen informaatioteknologiayritys ja strateginen digitaalisen liiketoiminnan mahdollistaja. Ainutlaatuiseen asiakaskokemukseen tähdäten Nortal luo datapohjaisia liiketoimintasovelluksia ja -prosesseja niin julkiselle kuin yksityiselle sektorille Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja Pohjois-Amerikassa. Yhtiö työllistää yli 850 asiantuntijaa 10 maassa ja sen asiakaskuntaan kuuluu maailman johtavia telekommunikaatio-, rahoitus-, teollisuus-, logistiikka-, energia- ja terveydenhoitoalan yrityksiä sekä valtiohallinnon organisaatioita. www.nortal.com/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nortal Oy

Nortal ostaa saksalaisen IT-konsulttiyhtiö Schützen10.9.2020 08:30:00 EESTTiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal on saanut päätökseen yrityskaupan, jossa se ostaa saksalaisen strategiakonsultti- ja ohjelmistoyhtiö Schützen. Kauppa vahvistaa Nortalin asemaa Euroopassa kasvattaen yhtiöstä yli 1000 ammattilaisen digitaalisen muutoksen maailmanlaajuiseksi konsulttitaloksi. Nortal tulee kehittämään laajentuvia Saksan toimintojaan myös suomalaisen osaamisen avulla.

Nortal keräsi 50 miljoonan euron lisärahoituksen joukkovelkakirjalainalla pääasiassa Pohjoismaista29.5.2019 10:00:00 EESTTiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal julkisti tänään, että se on saattanut päätökseen 50 miljoonan joukkovelkakirjalainan, jolla yhtiö rahoittaa vahvaa kasvuaan ja aikaisemman joukkovelkakirjalainan takaisinoston. Viiden vuoden ja 4,75 prosentin koron joukkovelkakirjalainaan osallistui nimekkäitä sijoittajia pääasiassa Pohjoismaista.

Nortal vahvistaa pilviteknologiaosaamistaan merkittävällä yritysostolla3.10.2018 09:01:00 EESTTiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal on ostanut yhdysvaltalaisen pilviteknologiaan keskittyvän ohjelmistoyhtiö Dev9:n. Yritysoston myötä 750 ammattilaista 14 maassa työllistävä Nortal vahvistaa entisestään pilviteknologiaosaamistaan ja pystyy näin paremmin palvelemaan yli 150 asiakastaan tiedon hyödyntämisessä ja liiketoimintojen pilveen siirtämisessä.

Nortalin Marek Helmistä ensimmäinen virolainen, jolle myönnetään Suomen Tullin ansioristi21.8.2018 12:00:00 EESTTiedote

Teknologiayhtiö Nortalin Lähi-Idän ja Afrikan alueen johtaja Marek Helm on ensimmäinen virolainen, jolle myönnetään Suomen Tullin ansioristi. Aikaisemmin Viron Vero- ja Tullihallinnon johtajana toiminut Helm saa Tullin ansioristin aktiivisuudestaan Suomen ja Viron tulliviranomaisten yhteistyön vahvistamisessa. Suomen Tullilaitoksen ansioristin myöntää Valtionvarainministeri Tullin pääjohtajan suosituksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme