Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry

Korjattu tiedote: AKT antoi lakkovaroitukset sekä satamien ahtaustyöhön että kolmelle autoliikenteen sopimusalalle

Jaa
Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n ja kuljetusalan työnantajaliittojen väliset työehtosopimusneuvottelut ovat jatkuneet pian kaksi kuukautta ilman merkittävää etenemistä. Neuvottelujen vauhdittamiseksi AKT antaa lakkovaroituksen satamiin, kuorma-autoalalle, säiliö- ja öljytuotealalle sekä terminaalitoiminta-alalle.

Tällä työmarkkinakierroksella kuljetusalan työnantajaliitot, kuten Autoliikenteen Työnantajaliitto ALT sekä Satamaoperaattorit ry ovat selkeästi luovuttaneet neuvotteluissa ohjat teknologiateollisuuden työnantajien käsiin. AKT:n aloilla neuvotteluissa ei ole päästy sopimaan ja keskustelemaan keskeisistä kysymyksistä, koska työnantajaliittojen tiukasti koordinoimissa neuvotteluissa odotetaan teknologiateollisuuden palkkaratkaisua.

- Palkankorotuksissa on kysymys ihmisten toimeentulosta tilanteessa, jossa inflaatio on vienyt rajusti ostovoimaa. Neuvotteluissa on lisäksi tärkeitä laadullisia kysymyksiä, AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko sanoo.

Vielä tammikuun viimeisenä päivänä neuvotteluja jatkettiin pitkälle iltaan, mutta ratkaisuihin ei päästy. AKT:n useimmat työehtosopimukset päättyvät 31. tammikuuta, jolloin myös työrauhavelvoite loppuu. AKT haluaa nyt vauhdittaa neuvotteluja ja antaa lakkovaroitukset samalla kertaa neljällä eri sopimusalalla. Tällä kierroksella SAK:n liitot tukevat työmarkkinatoimenpiteillä myös toinen toisiaan.

Jos ratkaisuun ei päästä, AKT:n lakot alkavat keskiviikkona 15.2.

Ahtausalalle annetaan lakkovaroitus lakon alkamisesta satamissa 15. helmikuuta aamulla klo 6.00 alkaen ja siitä eteenpäin toistaiseksi. Kuorma-auto- sekä säiliöauto- ja öljytuotealoille annettiin lakkovaroitukset lakoista, jotka alkavat 15.2. heti vuorokauden vaihtuessa ja päättyvät 21.2. puolilta öin kello 24. Terminaalialalle annetaan lakkovaroitus lakosta 15.2. aamulla kello 6.00 alkaen 22.2. aamuun kello 6.00.

Lakot koskevat kaikkia lakkoon kuuluvilla toimipaikoilla työskenteleviä AKT:n neuvottelemien työehtosopimusten piiriin kuuluvia työntekijöitä. Ahtausalaa koskee 1.2. alkaen myös AKT:n aiemmin antama ylityökielto.

Lakko koskee kaikkiaan noin 9000 työntekijää.

Ahtausalan lakko 15.2. klo 06.00 alkaen toistaiseksi
Kuorma-autoalan lakko 15.2. klo 00.00 - 21.2. klo 24.00
Säiliöauto- ja öljytuotealan lakko 15.2. klo 00.00- 21.2. klo 24.00
Terminaalitoiminta-alan lakko 15.2. klo 06.00 - 22.2. klo 06.00

Erillinen listaus yrityksistä, joita lakko koskee, julkaistaan nettisivustolla akt.fi/neuvottelut

Tiedotetta muokattu 31.1.2023 klo 22.00: Lakkojen keston osalta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry
Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry
John Stenbergin ranta 6
00530 Helsinki

http://www.akt.fi

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry on n. 45 000 jäsenen ammattiliitto ja vahva edunvalvoja. Liiton jäsenet työskentelevät autoliikenne-, ahtaus-, säiliöauto- ja öljytuote-, matkailu-, huolinta- ja liikenneopetusaloilla sekä huoltokorjaamoissa, terminaaleissa ja lentokoneiden matkustamoissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme