Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

///KORJATTU TIEDOTE/// Helsingin mallin uudet hankkeet aloittavat tammikuussa 2019

Jaa

Alueellisen ja osallistavan kulttuurityön eli Helsingin mallin uuden kauden 2019–2021 hankkeet on valittu. Valtaosa mukaan valituista toimijoista on ollut mukana mallin pilottikaudella 2016–2018, uusina aloittavat Suomalainen Barokkiorkesteri sekä Teatteri Tuike. Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuurijaosto päätti Helsingin mallin avustusten kohdentumisesta kokouksessaan 15.11.2018. Tänään klo 18:07 lähetetyssä tiedotteessa oli Suomen Kansallisteatterin Osakeyhtiön hanke kirjattu virheellisesti Vuosaareen suuntautuvaksi hankkeeksi. Hanke toteutetaan Kannelmäen ja Malminkartanon alueella. Tieto on korjattu alla olevaan listaukseen.

Helsingin mallissa taidelaitoksia ja -organisaatioita kannustetaan toimimaan seiniensä ulkopuolella eri kaupunginosissa yhteistyössä alueen asukkaiden ja paikallisyhteisöjen kanssa. Samalla asukkaita ja yhteisöjä rohkaistaan näkijöistä tekijöiksi eli osallistumaan taiteen ja kulttuurin tekemiseen.

Uuden hankekauden prioriteettialueet ovat Kannelmäki-Malminkartano, Tapulikaupunki-Suutarila ja Vuosaari. Hankkeen toiselle kolmivuotiskaudelle on varattu taide- ja kulttuuriavustusten kehittämisavustuksista yhteensä 350 000 euroa vuodessa ja ne jakaantuvat seuraavasti:

Kannelmäki- Malminkartano                                                                                     
Suomalaisen barokkiorkesterin kannatusyhdistys ry (musiikki): 50 000 €
Suomen Kansallisteatterin Osakeyhtiö (teatteri): 50 000 €

Vuosaari
KOM-teatterin Kannatus ry (teatteri): 33 000 €
Klockriketeatern rf (teatteri): 34 000 €
Suomen valokuvataiteen museon säätiö sr (valokuva ja media): 33 000 €

Tapulikaupunki-Suutarila
Teatteriyhdistys Tuike ry (teatteri): 20 000 €
Zodiak Presents ry (tanssi): 50 000 €
Viihdepalvelu Esirippu Oy/Pohjois-Helsingin bändikoulu (musiikki): 30 000 €
Helsingin teatterisäätiö (teatteri): 50 000 €

"On tärkeää että Helsingin osallistavaa alueellista kulttuurityötä jatketaan. Ensimmäisen kolmivuotiskauden kokemukset ovat olleet kannustavia ja asukaspalaute positiivista. Nyt valittiin vähemmän alueita ja toimijoita, mutta jaetaan enemmän rahaa. Näin toiminnan vaikuttavuus kasvaa ja kokonaisuus näyttäytyy asukkaille selkeämpänä. Mukana on useita ensimmäisen kauden toimijoita, mikä rakentaa Helsinkiläisille kulttuurilaitoksille arvokasta erityisosaamista", kulttuuripalvelupäällikkö Stuba Nikula arvioi.

Helsingin mallin avulla tasapainotetaan ja monipuolistetaan kaupunginosien taide- ja kulttuuritarjontaa, vahvistetaan kaupunginosien yhteisöllisyyttä ja myönteistä profiloitumista sekä asukkaiden kulttuurista osallisuutta. Toisen avustuskauden tavoitteet ovat jatkoa pilottikauden tavoitteille. Uutuutena toisen avustuskauden suunnittelussa on Vuosaaressa käynnistetty yhteistyö kaupunkiympäristön toimialan kanssa. Hankkeiden toivotaan siellä osaltaan luovan edellytyksiä vuoropuhelulle kaupunkiorganisaation ja asukkaiden kesken.

Uudet hankkeet käynnistyvät alueilla heti vuodenvaihteen jälkeen. Tapulikaupunki – Suutarilan hankkeet esittäytyvät asukkaille tiistaina 4.12. klo 17. 30 Tapulikaupungin kirjastossa (Ajurinaukio 5).

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuurijaoston päätöstiedote 15.11.2018 on luettavissa kokonaisuudessaan kaupungin verkkosivuilla. Helsingin mallin lisäksi kokouksessa käsiteltiin taiteen perusopetuksen kehittämisavustuksia ja sekä taide- ja kulttuuriavustuksia (6. jako).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikko Kunnas
Kumppanuuspäällikkö
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika
(09) 310 37002
veikko.kunnas@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uintilipun ostaneille kuntosalikäynti kaupan päälle - Itiksessä myös maksuttomia virtuaalijumppia16.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Pääsiäisen jälkeen tiistaista 23.4.2019 alkaen Itäkeskuksen, Pirkkolan ja Jakomäen uimahallien uintilipun ostaneet pääsevät samaan hintaan huhkimaan uimahallien kuntosaleille. Tarjous on voimassa kyseisten uimahallien kevätkauden 2019 loppuun asti ja koskee myös sarja- ja kuukausikortteja. Lisäksi Itäkeskuksen uimahallissa järjestetään pääsiäisen jälkeen maksuttomia virtuaalijumppia.

Helsingin mallin ensimmäinen hankekausi edisti uudenlaisen taidekentän syntymistä16.4.2019 10:38:32 EESTTiedote

Helsingin malli onnistui ensimmäisellä hankekaudellaan luomaan hahmotelman uudenlaisesta taidekentästä, joka sijoittuu ammattitaiteen ja harrastuskentän rinnalle omanaan, arvioidaan hankekauden loppuraportissa ”Toisenlainen taidemaailma. Taidelaitokset lähiöissä vuosina 2016–2018 Helsingin osallistavassa kulttuurityön mallissa”, joka julkaistaan tänään 16.4.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme