Pictet

Korjattu tiedote: Pictet tuo markkinoille Unconstrained Global Credit -rahaston

Jaa

Pictet Asset Management tuo markkinoille Pictet Strategic Credit -rahaston. Rahasto on UCITS-rahasto, ja sen kotipaikka on Luxemburg.

Pictet Strategic Credit on globaali strategia, joka pyrkii saavuttamaan houkuttelevaa riskikorjattua tuottoa pitkän aikavälin sijoittajille. Sen hajautetut sijoitukset pyrkivät vähentämään riskiä, suojaamaan pääomaa ja saavuttamaan korkeampaa tuottoa.

Sijoitusstrategian tavoitteena on pitää salkun korrelaatio perinteisten riskisten omaisuusluokkien kanssa pienenä sijoittamalla varoja aktiivisesti koko maailman lainamarkkinoilla.

Globaali finanssikriisi, koronapandemia sekä ennennäkemätön raha- ja finanssipolitiinen elvytys ovat vääristäneet globaaleja joukkolainamarkkinoita ja sijoittajien suhtautumista riskiin.

Joukkolainojen korot pysyvät todennäköisesti matalina kauan, ja joukkolainojen korrelaatio riskisten omaisuusluokkien kanssa voi kasvaa.

Korko-omaisuusluokkien ja erityisesti lainojen pitäisi kuitenkin olla hajautettujen salkkujen olennainen osa, sillä ne tarjoavat pitkän aikavälin sijoittajille houkuttelevia mahdollisuuksia suhdanteiden kaikissa vaiheissa.

Pictet Strategic Credit -rahasto pyrkii saavuttamaan 5 prosentin vuosituoton (ilman kuluja) 3–5 vuoden jaksolla.

Jon Mawby, investment grade -luokan lainoista vastaava johtaja ja Pictet Strategic Credit -rahaston salkunhoitaja sanoo, että “sijoittajien pitää arvioida uudelleen joukkolainojen rooli sijoitussalkuissaan ja olla tietoisia vakavista ongelmista, jotka odottavat meitä tulevaisuudessa”.

“Vielä tätäkin tärkeämpää on huomioida suhdannetilanne ja sijoittaa järkevästi ja varovasti vastavirtaan. Kun lainamarkkinoilta saa osaketuottoja vastaavia tuottoja joukkolainamarkkinoiden riskillä – eli kun markkinat panikoivat – on järkevää ostaa arvoa. Kun sijoittajien luottamus taas paisuu ja lainoista alkaa saa joukkolainamaisia tuottoja osakemaisella riskillä, silloin on tärkeää tasapainottaa salkku ja tehdä karsintaa suhdanteen seuraavaan kiertoon asti”.

Pictet Strategic Credit -rahasto on rekisteröity myytäväksi Suomen lisäksi Alankomaissa, Belgiassa, Espanjassa, Irlannissa, Isossa-Britanniassa, Itävallassa, Luxemburgissa, Norjassa Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa ja Tanskassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Viestintätoimisto Cocomms
Anna-Mari Tiilikainen, puh. 050 558 0888, anna-mari.tiilikainen (at) cocomms.com

Tietoja julkaisijasta

Pictet Asset Management & Pictet-konserni

Pictet Asset Managementiin kuuluvat kaikki Pictet-konsernin tytäryhtiöt ja divisioonat, jotka harjoittavat institutionaalisten sijoittajien varainhoitoa. Pictet Asset Management Limitedin toimintaa valvoo Ison-Britannian finanssivalvontaviranomainen Financial Conduct Authority FCA.

Pictet Asset Managementin (PAM) hallinnoimat varat ovat 198 miljardia Sveitsin frangia / 186 miljardia euroa (30.6.2020). Varat on sijoitettu osake- ja joukkolainamarkkinoille globaalisti. PAMilla on 17 toimipistettä ympäri maailman: Lontoossa, Brysselissä, Genevessä, Frankfurtissa, Amsterdamissa, Luxemburgissa, Madridissa, Milanossa, Pariisissa, Zürichissä, Dubaissa, Hongkongissa, Taipeissa, Osakassa, Tokiossa, Singaporessa ja Montrealissa.  

Pictet-konsernin omistaa seitsemän partneria, jotka toimivat Pictet’n johdossa. Tämä omistajuus- ja johtamisjärjestely on säilynyt muuttumattomana vuodesta 1805 eli Pictet’n perustamisesta lähtien. Pictet’n palveluihin kuuluvat ainoastaan omaisuudenhoito (wealth management) ja varainhoito (asset management) sekä näitä palveluja tukevat toiminnot. Pictet-konserni ei tarjoa investointipankkipalveluita, eikä se myönnä lainoja. Pictet on yksi johtavista eurooppalaisista ja itsenäisistä varainhoitajista, jonka hallinnoitavana ja hoidettavana olevat varat ovat 559 miljardia Sveitsin frangia / 525 miljardia euroa (30.6.2020).

Pictet’n palveluksessa työskentelee yli 4 580 työntekijää. Pictet’n pääkonttori sijaitsee Genevessä Sveitsissä, ja sillä on 28 toimistoa seuraavissa kaupungeissa: Amsterdam, Barcelona, Basel, Bryssel, Dubai, Frankfurt, Geneve, Hongkong, Lausanne, Lontoo, Luxemburg, Madrid, Milano, Monaco, Montreal, München, Nassau, Osaka, Pariisi, Rooma, Singapore, Stuttgart, Taipei, Tel Aviv, Tokio, Torino, Verona ja Zürich.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pictet

YK:n maailman merien päivänä vietetään Pictet Water -rahaston 20-vuotispäivää – ”Vastuullisesta sijoittamisesta tulossa valtavirtaa”8.6.2020 14:48:13 EESTTiedote

Pictet Asset Management uskoo vastuullisen sijoittamisen olevan pian valtavirtaa, koska kiinnostus vastuullisia rahastoja ja ESG-sijoittamista kohtaan kasvaa edelleen markkinoiden myllerryksestä huolimatta. Tänään vietetään paitsi YK:n maailman merien päivää 2020 myös Pictet’n Water-rahaston 20-vuotispäivää. Rahasto on temaattisen sijoittamisen uranuurtaja. Se on tuottanut sen perustamisesta1 lähtien 298,1 prosenttia, kun vertailutuotto on ollut 104,0 prosenttia2.

Pictet’ltä listattuihin perheyrityksiin sijoittava osakerahasto3.6.2020 11:55:36 EESTTiedote

Pictet Asset Management tuo markkinoille Pictet Family -rahaston1. UCITS-rahaston kotipaikka on Luxembourg. Rahasto sijoittaa perheyrityksiin, jotka tuottavat yleensä globaaleja osakemarkkinoita paremmin. Perheyritysten omaleimainen johtamistyyli tekee niistä kiinnostavan kohteen pitkän aikavälin sijoittajille: perheyrityksillä on vahvat arvot ja aktiiviset omistajat, ne suunnittelevat toimintaansa pitkällä aikavälillä ja suunnittelevat sukupolvenvaihdokset tarkkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme