Korjattu tiedote: SDP:n kansanedustaja, perustusvaliokunnan jäsen Gustafsson: Perustuslakivaliokunta ei näe estettä Coxan ja Sydänsairaalan toiminnalle osana hyvinvointialuetta

Jaa

Perustuslakivaliokunta hyväksyi tänään yksimielisesti lausunnon sosiaali- ja terveysvaliokunnalle koskien hyvinvointialueiden perustamista.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

– Nyt voin lähteä tyytyväisenä viikonlopun viettoon, sanoo Gustafsson.

Perustuslakivaliokunnan jäsen Jukka Gustafsson iloitsee siitä, että valiokunta poikkesi viime vaalikaudella hyväksytystä kannasta omalle tuotannolle asetetusta sääntelyvaatimuksista.

Valiokunta toteaa, että ”Estettä julkisomisteisten yhteisön laajemmalle asemalle osana omaa tuotantoa ei ole”.

– Nyt sosiaali- ja terveysvaliokunta saa hyvän syötön, ottaa kopin ja saa viedä yhteistä asiaamme eteen päin, muistuttaa Gustafsson.

Haluan erikseen nostaa esille professori, perustuslakiasiantuntija Veli-Pekka Viljasen asiantuntijalausunnosta tärkeän huomion: ”Hyvinvointialueella on oltava riittävä oma palvelutuotanto. Voitaisiin ottaa julkisena palveluina myös hyvinvointialueen omistaman osakeyhtiön tai muun yhteisön palvelut.”

– Pidän arvokkaana ja merkittävänä valiokunnan johtopäätöstä, että esim. 100 prosenttisesti julkisomisteinen yhtiö nähdään toisin, kuin voittoa tavoitteleva kaupallinen yhtiö, arvioi Jukka Gustafsson.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Vanhusasiainvaltuutetun virka on tervetullut11.6.2021 16:07:59 EEST | Tiedote

- Pitkään toivottu vanhusasiainvaltuutetun virka on vihdoin tulossa maahamme. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet viran tarpeellisuuden, muun muassa vanhusten palveluiden laiminlyönnin vuoksi. Vanhusasiainvaltuutetun tehtävänä on seurata ikääntyneiden aseman ja oikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Hänen tehtävänään on puuttua epäkohtiin ja tehdä parannuksia sekä avauksia kehitettävistä toimista, iloitsee kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.). Ikäihmisten arki, tarpeet ja näkemykset on otettava huomioon, kun kehitetään tulevia hyvinvointialueita ja kuntia. Entistä useampi meistä asuu kotona ikääntyessämme. Koti, asuinympäristö ja tarvittavat palvelut tulee huomioida entistä tarkemmin. - Näitä palveluita ovat esimerkiksi kotiin tuotavat palvelut, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä omaishoidon tuki. On nimittäin hyvä huomata, että kaikesta hoivasta 80 prosenttia on omaisen tai läheisen toteuttamaa, painottaa Kiljunen. - Ikääntyminen ei ole sairastamista vaan muuttuviin elämäntarpeisiin v

SDP:n Eloranta: Vanhusasiavaltuutettu vihdoinkin Suomeen11.6.2021 13:32:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsee siitä, että vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen etenee eduskunnassa. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on tarkastella päätöksenteon vaikutuksia ikäihmisiin. Lisäksi valtuutettu voi antaa lausuntoja ja tehdä aloitteita, joiden kautta hän voi nostaa esille kehityskohteita ja lakiuudistustarpeita. Vanhusasiavaltuutetun toiminta tulee parantamaan ikääntyneiden asemaa ja edistämään ikääntyneiden oikeuksia. Eduskunta käsitteli sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä aiheesta eilen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme