Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

KORJATTU TIEDOTE // Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ja Tieteentekijät: Akava tarvitsee aidon puheenjohtajavaalin – Maria Teikari ehdokkaaksi 

Jaa
Akavan puheenjohtajaehdokas Maria Teikari, kuvaaja Salla Merikukka
Akavan puheenjohtajaehdokas Maria Teikari, kuvaaja Salla Merikukka

Korjattu tiedotteen ensimmäistä kappaletta: Aiemmassa tiedotteessa 28.4. oli virheellisesti, että edellisen kerran keskusjärjestön puheenjohtajasta käytiin vaali lähes kymmenen vuotta sitten. Vuonna 2015 oli kaksi ehdokasta, Sture Fjäder ja Heikki Kauppi, mutta puheenjohtaja valittiin silloin poikkeuksellisesti vain vuodeksi. Vuonna 2016 vaalia ei käyty. 

***

Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen (YKA) ehdokas Akavan uudeksi puheenjohtajaksi on hallintotieteiden maisteri, palvelujohtaja Maria Teikari. Puheenjohtaja valitaan liittokokouksessa elokuussa. Edellisen kerran keskusjärjestön puheenjohtajan nelivuotiskaudesta käytiin vaali lähes kymmenen vuotta sitten. 

 - Puheenjohtajan valinta on jokaisen järjestön demokratian merkittävimpiä hetkiä ja suuri paikka keskustella järjestön tulevaisuudesta. Sellaista valintaa ei koskaan pidä tehdä kukkalähetystöin vaan esittämällä aitoja vaihtoehtoja, joiden kesken käydään rehti kamppailu. Meillä on tarjota loistava ehdokas Akava-yhteisöluotsaamiseksi uuteen aikakauteenYKAn toiminnanjohtaja Simo Pöyhönen sanoo. 

Myös Tieteentekijöiden liitto on asettunut tukemaan Teikaria. 

- Tieteentekijät ovat toivoneet avoimia vaaleja, jotta päästään keskustelemaan tulevan puheenjohtajan työlistasta, ammattiyhdistysliikkeen suunnasta ja Akavan tavoista vastata järjestäytymisen haasteisiin. Teikari tuntee työelämän haasteet ja on ollut luomassa uusia toimintatapoja ihmisten kohtaamiseen ja auttamiseen, Tieteentekijöiden puheenjohtaja Maija S. Peltola toteaa.   

  

Tavoitteena nostaa yhteisön ääni yhteiskunnalliseen keskusteluun 

Puheenjohtajaehdokas Maria Teikari on hyvin verkottunut uuden työelämän asiantuntija, työelämäkeskustelun edelläkävijä ja visionäärinen johtaja. Hän on työskennellyt runsaan 15 vuoden ajan järjestöissä, yrityksissä, valtiolla ja kunnassa. Johtamiskokemusta Teikarilla on yli vuosikymmenen ajaltaNykyisin hän toimii palvelujohtajana YKAssa. 

- Akava tarvitsee menestyäkseen uudistumiskykyisen johtajan, joka ymmärtää tulevaisuuden työelämän vaatimuksia ja taitoja. Visiossani 2020-luvun Akava on ketterästi toimiva palveluorganisaatio, Maria Teikari linjaa. 

Teikari haluaa edistää jatkuvaa vuoropuhelua jäsenistön ja muun yhteiskunnan kanssa. Hänen mukaansa on välttämätöntä tarkastella rohkeasti ja avoimesti koko ammattiyhdistysliikkeen tilaa. 

- Ay-liike menestyy tai hiipuu yhdessä, Teikari kiteyttää 

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinajärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenmäärä on yli 600 000. Nykyinen puheenjohtaja Sture Fjäder on ilmoittanut haluavansa jatkaa Akavan johdossa.

Lisätietoja:

Akavan puheenjohtajaehdokas Maria Teikari, 040 777 6316

YKAn toiminnanjohtaja Simo Pöyhönen, 050 341 4677

Tieteentekijöiden puheenjohtaja, professori Maija S. Peltola, 0400 645 497


Haastattelupyynnöt:

YKAn viestintäpäällikkö Kati Ahtiainen, 050 3013 998

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Kati Ahtiainen
kati.ahtiainen@yhteiskunta-ala.fi
p. 050 3013 998

Kuvat

Akavan puheenjohtajaehdokas Maria Teikari, kuvaaja Salla Merikukka
Akavan puheenjohtajaehdokas Maria Teikari, kuvaaja Salla Merikukka
Lataa
Akavan puheenjohtajaehdokas Maria Teikari, kuvaaja Salla Merikukka
Akavan puheenjohtajaehdokas Maria Teikari, kuvaaja Salla Merikukka
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry
Mikonkatu 8 A
00100 Helsinki

010 231 0350http://www.yhteiskunta-ala.fi/
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry on akavalainen etu- ja palvelujärjestö, joka toimii jäsentensä edunvalvojana työmarkkinoilla. Liiton nimi oli aiemmin Suomen Valtiotieteilijöiden Liitto SVAL ry. Liittoon kuuluu yli 12 000 korkeakoulutettua jäsentä, jotka työskentelevät hallinnon, talouden, tutkimuksen, koulutuksen sekä viestinnän esimies- ja asiantuntijatehtävissä. Yleisimmät tutkintonimikkeet ovat VTM, YTM ja HTM. Lisätietoja www.yhteiskunta-ala.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme