Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

KORJATTU: Yhdeksän tekojäätä auki joulun pyhinä, kirjastoissa jatkuu rajoitettu asiointi

Jaa

Koronakoordinaatioryhmä linjasi 10. joulukuuta kokouksessaan voimassa olevien rajoitusten ja suositusten voimassaolon jatkamisesta 10. tammikuuta saakka. Joulun pyhinä Helsingin tekojäät ovat auki ja suurimmilla tekojääkentillä henkilömäärärajoituksia on kasvatettu. Kulttuurin ja vapaa-ajan palvelut ovat kiinni 10.1. asti, kuten museot, kulttuurikeskukset, sisäliikuntapaikat ja nuorisotilat. Kirjastoissa jatkuu rajoitettu palvelu, mutta joulun pyhinä kaikki kirjastot ovat kiinni.

Helsingin tekojäillä luistellaan joulun ja uuden vuoden tienoilla jouluaattoa lukuun ottamatta. Kuva: Helsingin kaupunki
Helsingin tekojäillä luistellaan joulun ja uuden vuoden tienoilla jouluaattoa lukuun ottamatta. Kuva: Helsingin kaupunki

Kaikki Helsingin yhdeksän tekojäätä ovat kaupunkilaisten käytössä myös joulun pyhinä, ainoastaan jouluaattona 24.12. tekojäät pidetään suljettuina. Koronatilanteen vuoksi tekojäille on määritelty kenttä- ja kaukalokohtaiset enimmäismäärät luistelijoille. Henkilökunta valvoo tekojäillä luistelijoiden määrää, ja ruuhkaisimpina aikoina jäille pääsyä voi joutua jonottamaan. 19.12. alkaen tekojäiden kenttäkohtaisia kävijämääriä päivitetään yleisöluisteluaikoina ulkoliikunta.fi -palveluun kerran tunnissa.

Kaikkien Helsingin tekojäiden joulun ja uuden vuoden ajan yleisöluisteluajat: 
23.12. aatonaatto 9.00-16.00
24.12. jouluaatto suljettu
25.12. joulupäivä klo 9.00-21.00
26.12. tapaninpäivä klo 9.00-21.00 *
31.12. uudenvuoden aatto klo 9.00-16.00 
1.1.2021 uudenvuodenpäivä klo 9.00-21.00

* = tapaninpäivänä Oulunkylän tekojäällä yleisöluistelut klo 9.00-13.00 ja 18.00-21.00 jääpallo-ottelun vuoksi.

Yleisöluisteluaikojen aikana kentillä tehdään tarpeen mukaan huoltotoimenpiteitä, joiden aikana luistelemaan ei pääse.

Lisätiedot tekojäiden yleisöluisteluista, sekä voimassa olevat tekojääkohtaiset henkilörajoitukset:
Brahenkentän tekojääkenttä – 250 hlö max.
Kontulan liikuntapuiston tekojääkenttä – 150 hlö max.
Käpylän liikuntapuiston tekojääkenttä – 150 hlö max.
Käpylän liikuntapuiston tekojääkaukalo – 30 hlö max.
Laajasalon liikuntapuiston tekojääkaukalo – 30 hlö max.
Lassilan liikuntapuiston tekojääkaukalo – 30 hlö max.
Lauttasaaren liikuntapuiston tekojääkaukalo – 50 hlö max.
Oulunkylän tekojääkenttä – 450 hlö max.
Pukinmäen liikuntapuiston tekojääkaukalo – 30 hlö max.
Jätkäsaaren liikuntapuiston tekojääkenttä – 200 hlö max.

Paloheinän ulkoilualueella on puolestaan jo ryhdytty valmistautumaan talven hiihtokauteen, ja lumetusjärjestelmän pellonpuoleiselle osuudelle on saatu noin 500 metriä pitkä latu sekä vapaalle että perinteiselle hiihtotyylille. Pakkasella latua lumitetaan lumitykein, jotta latu-uraa saadaan jatkettua mahdollisimman pian kuntoon hiihtäjiä varten. Latujen kuntoa ja hiihtotilannetta voi niin ikään seurata osoitteessa ulkoliikunta.fi.

Ulkoliikuntapaikoilla tulee huolehtia turvavälien säilymisestä ja paikalle saa tulla vain terveenä. Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina, WC-tiloja lukuun ottamatta.

Kirjastot

Kirjastoissa on mahdollista asioida rajoitetusti. Rajoitettu palvelu on voimassa ainakin 10.1.2021 asti.

Kirjastoissa on mahdollista:
- Lainata ja palauttaa kirjoja ja muita aineistoja itsepalveluautomaatilla
- Noutaa varattua aineistoa varaushyllystä
- Lainata aineistoja rajatuista valikoima- ja teemahyllyistä automaattien luota
- Asioida pikaisesti asiakastietokoneilla välttämättömissä asioissa

Kirjastossa asioidessa täytyy käyttää kasvomaskia. Jos et pysty käyttämään kasvomaskia terveydellisistä syistä, ota yhteyttä henkilökuntaan.

Kaikki Helsingin kirjastot on suljettu jouluaattona ja -päivänä sekä Tapaninpäivänä. Jouluaaton aattona 23.12., uudenvuodenaattona 31.12. ja loppiaista edeltävänä päivänä 5.1. kirjastot menevät normaalia aikaisemmin kiinni. Uudenvuodenpäivänä 1.1. kaikki kirjastot on suljettu. Loppiaisena 6.1. keskustakirjasto Oodi on avoinna klo 12–18, muut kirjastot on suljettu loppiaisena. Tarkista lähikirjastosi aukioloajat osoitteesta helmet.fi/kirjastot.

Tiedotteeseen tarkennettu jälkikäteen Oulunkylän tekojääkentän tapaninpäivän yleisöluisteluajat. Tiedotteeseen on korjattu jälkikäteen, että Rikhardinkadun kirjasto ei ole auki jouluaattona.

Avainsanat

Kuvat

Helsingin tekojäillä luistellaan joulun ja uuden vuoden tienoilla jouluaattoa lukuun ottamatta. Kuva: Helsingin kaupunki
Helsingin tekojäillä luistellaan joulun ja uuden vuoden tienoilla jouluaattoa lukuun ottamatta. Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uusi ja maksuton Liikuntaluuri tarjoaa henkilökohtaista ohjausta Helsingin liikuntamahdollisuuksien pariin8.1.2021 11:00:00 EETTiedote

Helsingin liikuntapalvelut avaa 11. tammikuuta uuden puhelinpalvelun, Liikuntaluurin, joka tarjoaa kaupunkilaisille tietoa ja tukea sekä kannustusta liikkumismahdollisuuksiin liittyen. Palvelu on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille, jotka voivat puhelinpalvelun avulla saada liikunta-alan asiantuntijan apua mieltä askarruttaviin liikkumiseen liittyviin kysymyksiin.

Helsinki, Helsingin seurakunnat ja MIELI ry torjuvat yksinäisyyttä joulun aikaan17.12.2020 13:00:00 EETTiedote

Joulu 2020 jää muistiin erityisenä koronaepidemian vuoksi. Aiempaa useampi viettää joulua tänä vuonna yksin tai eristäytyneenä. Helsingin kaupunki, Helsingin seurakunnat sekä mielenterveysjärjestö MIELI ry ovat yhdistäneet voimansa torjuakseen yksinäisyyttä ja koonneet verkkoon joukon palveluita ja tekemistä, joilla juhlan viettoon löytyy iloa, valoa ja toivoa tänäkin jouluna. Lisäksi Helsingin juhlaviikoilta tuttu Taidelahja paketoidaan tänä jouluna uudelleen ja toimitetaan uusille vastaanottajille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme