Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Korjaus tiedotteeseen: Päiväkoti Laakavuoren esiopetuksessa keskitytään lasten turvallisuuden tunteen vahvistamiseen ja kaveritaitojen opetteluun

Jaa

Alla olevassa päivitetyssä tiedotteessa korjaus henkilömäärästä: Kummassakin esiopetusryhmässä toimii 1 lastentarhanopettaja, 1 lastenhoitaja ja erityislastentarhanopettaja (3 pv/vko).

”Tärkein tavoitteemme on nyt yhdessä perheiden kanssa tukea lasten kehitystä, vahvistaa lasten vuorovaikutustaitoja ja erityisesti edistää lasten turvallisuuden tunnetta. Yhdessä ammattitaitoisten työntekijöiden ja vanhempien kanssa tuemme lapsia, jotta lapset saavat turvallisen ja hyvän oppimisen ympäristön päiväkodissa”, sanoo varhaiskasvatusalueen päällikkö Irma Sihvonen.

Jatkotoimenpiteet kevään aikana

Esiopetusryhmissä keskitytään loppukevään aikana lasten turvallisuuden tunteen vahvistamiseen ja kaveritaitojen opetteluun.

Kaupungilla on kiusaamiseen, rasismiin ja väkivaltaan nollatoleranssi. Päiväkodissa on päivitetty kiusaamisen ehkäisyn suunnitelma, jonka mukaan toimitaan. Suunnitelma on päiväkodissa esillä perheille tutustuttavaksi. Perheiden kanssa tehdään koko ajan tiiviisti yhteistyötä, ja viestintään vanhempien kanssa kiinnitetään erityistä huomiota. Vanhemmilta toivotaan palautetta tilanteista mahdollisimman nopeasti ja matalalla kynnyksellä.

Ryhmät toimivat esiopetussuunnitelman mukaisesti. Jokaisen lapsen kanssa on laadittu esiopetuksen oppimissuunnitelma, joka käydään kevään aikana lapsen ja huoltajien kanssa yhdessä läpi. Jokaisen huoltajan kanssa käydään tämän kevään aikana myös lapsen esiopetussuunnitelman arviointikeskustelu.

Pienryhmiin lisäresurssia ja erityisosaamista

Kaksi kuudentoista lapsen esiopetusryhmää toimii 4-16 lapsen toiminnallisissa pienryhmissä päiväkodin sisätiloissa sekä ulkona. Kummassakin esiopetusryhmässä toimii 1 lastentarhanopettaja, 1 lastenhoitaja ja erityislastentarhanopettaja (3 pv/vko). Ryhmien henkilökunta tekee yhteistyötä alueen kiertävän erityislastentarhanopettajan ja esiopetuksen kuraattorin kanssa.

Marraskuussa esiopetuksen lisäresurssina oli avustaja 6 tuntia päivässä. Huhtikuun alussa esiopetuksessa aloitti lisätyöntekijänä lastenhoitaja. Lokakuusta lähtien kummankin ryhmän opettajalla on ollut kelpoinen lain ja asetuksen mukainen koulutus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päiväkoti Laakavuori päiväkodin johtaja Mirja Rissanen mirja.rissanen@hel.fi,050 4020181

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Mellunkylä-Myllypuron varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Irma Sihvonen irma.sihvonen@hel.fi, 050 3623692

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme