Veikkaus

KORJAUS: Veikkauksen vuositulos 2018 – tulos laski 0,7 prosenttia

Jaa

Korjattu tieto: Veikkauksen vuoden 2018 tulos oli 1 014,2 miljoonaa euroa (-0,7 %) eli tulos laski 0,7 prosenttia. Aiemman tiedotteen ranskalaisissa viivoissa miinusmerkki oli virheellisesti plus. Tiedotteessa ei ole muita muutoksia.

  • Liikevaihto 3 154,7 miljoonaa euroa (-2,4 %).
  • Tulos 1 014,2 miljoonaa euroa (-0,7 %).
  • Liikevaihdosta 57,9 prosenttia tuli myyntipaikoista ja 42,1 prosenttia digitaalisesta kanavasta.
  • Eurojackpotilla oli erinomainen vuosi. Suuret potit siivittivät pelin liikevaihdon (300,8 milj. euroa) 40,6 prosentin kasvuun.
  • 44,8 prosenttia pelaamisesta on tunnistautunutta (+4,2 %-yksikköä).

Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski:

”Veikkaus valmistautui vuonna 2018 suuriin muutoksiin toimintaympäristössään. Pelaaminen siirtyy entistä enemmän myyntipaikoista digitaaliseen kanavaan, jossa Veikkaus kilpailee myös ulkomaisten peliyhtiöiden kanssa. Veikkauksen on kehitettävä toimintaansa pärjätäkseen kansainvälisessä kilpailussa. Menestyminen kilpailussa ja kanavointikyvyn varmistaminen mahdollistavat osaltaan myös yksinoikeuden säilymisen. Haluamme, että voimme tulevaisuudessakin tarjota pelejä vastuullisesti pelihaitat minimoiden niin, että pelituotot ohjautuvat suomalaisten hyväksi.

Vuosille 2019–2021 laaditun strategian mukaisesti Veikkauksen kilpailukykyä vahvistetaan digitaalisessa kanavassa. Innovoimme ja kehitämme toimintaa, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaille maailmanluokan vaihtoehdot pelata viihdyttäviä ja jännittäviä rahapelejä luotettavasti. Teemme yhteistyötä myös kansainvälisten kumppanien kanssa. 

Vastuullisuusnäkökulmasta on tärkeää onnistua kanavoimaan pelaamista Veikkauksen peleihin. Otimme noin vuosi sitten käyttöön kansainvälisestikin vertaillen ainutlaatuiset pelirajat digitaalisessa kanavassa. Ensimmäisten analyysien perusteella pelaajat ovat onnistuneet ohjaamaan pelirajoilla omaa pelaamistaan haluamaansa suuntaan, mikä on vähentänyt myös ongelmallista pelaamista. Arvion mukaan pakolliset pelirajat vähensivät vuoden 2018 digitaalisen kanavan pelikatekasvua noin 21 miljoonalla eurolla.

Hallituksen esitys uudesta arpajaislaista eteni eduskunnan käsittelyyn lokakuussa. Esityksen perusteella Veikkauksen tulee ottaa käyttöön pakollinen tunnistautuminen hajasijoitetuilla automaateilla 1.1.2022. Veikkauksen arvion mukaan pakollinen tunnistautuminen vähentää rahapeliautomaattien tuottoja vuositasolla noin 100–150 miljoonaa euroa. Veikkauksen maksamaan arpajaisveroon vaikutus on noin 4–36 miljoonaa euroa.

Kuluttajakäyttäytymisen muutokset, kaupan alan murros ja myyntipaikkaverkoston supistuminen ovat vähentäneet pelaamista myyntipaikoissa. Uudistamme Veikkauksen kustannusrakennetta vastaamaan kehitystä, jotta varmistamme tulevaisuuden kilpailukykymme ja sitä kautta tuotot avustuksensaajillemme. Keskitymme tulevina vuosina Veikkauksen kilpailukykyistä yksinoikeutta tukeviin investointeihin.

Pelikatekehityksen haasteista huolimatta pystyimme kustannustehokkaasti toimien tuottamaan vuonna 2018 avustuksensaajillemme suunnitelmien mukaisen tuoton. Toimintaamme kehittämällä varmistamme avustuksensaajien tuoton myös jatkossa.

Kiitos asiakkaille, henkilöstölle sekä kaikille yhteistyökumppaneille kuluneesta vuodesta!”

Corporate Governance 2018 on luettavissa veikkaus.fi:ssä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000 (kello 8-22), www.veikkaus.fi/yritys

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Veikkaus
Veikkaus
Aku Korhosen tie 2
00440 HELSINKI

09 437 01https://www.veikkaus.fi/yritys

Veikkaus on kotimainen peliyhtiö, ja meillä on erityinen tehtävä. Haluamme, että pelejämme pelataan turvallisesti ja maltilla. Rahapelejämme pelaavat lähes kaikki aikuiset suomalaiset, ja meillä on yli kaksi miljoonaa etuasiakasta. Pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy yli miljardi euroa vuodessa. Pelien tuotoilla tarjotaan mahdollisuuksia parempaan elämään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus