Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Korkeakoulujen yhteishaku päättyi - Laureaan 20 000 hakemusta

Jaa

Ensimmäisten tietojen mukaan Laureaan jätettiin hakuaikana kaikkiaan 20 000 hakemusta. Suosituimpia koulutuksia olivat kokonaan verkossa toteutettava sosionomikoulutus sekä kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus.

Korkeakoulujen kevään yhteishaku päättyi torstaina 30.3. klo 15.00. Ensimmäiseksi hakutoiveekseen Laurean oli yhteishaussa valinnut 4 880 hakijaa. Aloituspaikkoja Laureassa alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtavissa koulutuksissa oli tässä yhteishaussa tarjolla kaikkiaan 1135. Jokaista aloituspaikkaa kohden ensisijaisia hakijoita oli siis keskimäärin hieman yli 4.

Vetovoimaisin hakukohde oli verkossa toteutettava sosionomikoulutus

Hakijamäärältään suosituimmaksi Laurean hakukohteista nousi kevään yhteishaussa kokonaan verkko-opintoina toteuttava sosionomikoulutus. Siihen haki kaikkiaan 2 122 hakijaa, joista ensisijaiseksi kohteekseen oli tämän koulutuksen valinnut 616 hakijaa. Aloituspaikkoja tarjolla oli 40, joten jokaista opiskelupaikkaa kohden oli ensisijaisia hakijoita yli 15.

Sosionomikoulutuksen kehittämispäällikkö Anu Lindström tunnistaa koulutuksen suosion taustalla työelämän osaajapulan:

"Meillä on Suomessa tällä hetkellä todella kova pula sosionomeista. Siksi Laurean joustava tapa tarjota sosionomikoulutusta on niin suosittu ja voimme vastata työvoimapulaan verkko-koulutuksen ansiosta valtakunnallisesti", Lindström sanoo.

Toiseksi suosituimmaksi oli kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutuskoulutus. Koulutuksessa oli tarjolla 40 aloituspaikkaa ja ensisijaiseksi kohteekseen sen oli valinnut 560 hakijaa. Laurea on ainoa ammattikorkeakoulu, joka tarjoaa kyseistä koulutusta suomeksi.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavista koulutuksista suosituin oli tällä kertaa strategisen johtamisen YAMK-koulutus, johon ensisijaisia hakijoita oli 202. Koulutukseen otetaan 30 hakijaa.

Kokonaan verkossa toteutettavat koulutukset kiinnostavat hakijoita

Laureassa on jo useana vuonna ollut tarjolla kokonaan verkko-opintoina toteutettavia koulutuksia. Verkko-opiskelu tarjoaa hyvän mahdollisuuden opiskeluun niille, joille perinteiseen lähiopetukseen osallistuminen ei esimerkiksi työssäkäynnin, asuinpaikan, perhetilanteen, harrastusten tai muun rajoittavan elämäntilanteen ole mahdollista.  

Tämän kevään yhteishaussa Laureassa oli tarjolla kokonaan verkossa toteutettavia koulutuksia kuusi. Näistä kolme oli AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia ja kolme YAMK-tutkintoon johtavia. Koulutukset olivat hakijamäärällä mitattuna suosittuja: 

"On hienoa huomata, että panostukset digitaaliseen koulutukseen vastaavat kysyntään myös tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Siitä kertoo verkkotutkintojen korkea vetovoima", toteaa Laurean rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski.  

"Joustavuus korkeakouluopinnoissa on yhä tärkeämpää, jolloin opiskelun ja työnteon yhdistäminen on aidosti mahdollista", Koski jatkaa. 

AMK-valintakokeet järjestetään touko-kesäkuussa

Nyt yhteisjaussa haettavan olleet koulutukset käynnistyvät syksyllä 2023. Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen perusteella. Valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään keväällä 29.5.–2.6.2023.

Todistusvalintojen tulokset julkaistaan ennen valtakunnallista AMK-valintakoetta. AMK-valintakokeen ja ylempien AMK-koulutusten tulokset julkaistaan viimeistään 7.7.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sairaanhoitajaopiskelijat harjoittelevat Laureassa.
Sairaanhoitajaopiskelijat harjoittelevat Laureassa.
Lataa
Sairaanhoitajaopiskelijat harjoittelevat Laureassa.
Sairaanhoitajaopiskelijat harjoittelevat Laureassa.
Lataa
Sairaanhoitajaopiskelijat harjoittelevat Laureassa.
Sairaanhoitajaopiskelijat harjoittelevat Laureassa.
Lataa

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea on Uudellamaalla kuudella kampuksella toimiva ammattikorkeakoulu. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, joiden ansiosta opiskelijat verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja.

Laurea-yhteisöön kuuluu noin 8 500 opiskelijaa, 650 henkilökunnan jäsentä ja 34 000 Laureasta valmistunutta alumnia. Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Kor­kea­kou­lu­tuk­sen Excellence-laatuleima Laurealle osoi­tuk­se­na laa­duk­kaas­ta ke­hit­tä­mis­työs­tä31.5.2023 17:14:45 EEST | Tiedote

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on myöntänyt Laurealle korkeakoulutuksen Excellence-laatuleiman. Karvin mukaan Laurea on toiminnassaan osoittanut innovatiivista edelläkävijyyttä, pitkäjänteistä kehittämisotetta ja osallistavaa toimintakulttuuria. Kolmatta kertaa jaettu Excellence-laatuleiman myönnetään auditoiduille korkeakouluille poikkeuksellisen laadukkaasta kehittämistyöstä.

Kuka ottaa koppia vankien palveluista?30.5.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Suomen vankiloista vapautuu vuosittain noin 5 000 vankia. Eri selvityksien ja tutkimuksien mukaan yli 80 prosenttia vankeusrangaistuksen suorittaneista on päihderiippuvaisia ja lähes jokaisella on erilaisia mielenterveyden häiriöitä. Ilman asuntoa vapautuvia on 30 prosenttia. Laurea-ammattikorkeakoulussa rikosseuraamusalalle kouluttautuneiden kokemusasiantuntijoiden mukaan rikostaustaisille ja vangeille suunnatuissa palveluissa on kehittämisen varaa.

Julkiset hankinnat kestävämmäksi kuntien ja yritysten kumppanuudella12.5.2023 12:09:33 EEST | Tiedote

Julkisten hankintojen suunnitteluun on kehitetty uusi toimintamalli, joka auttaa kuntia tekemään kestävämpiä ja markkinalähtöisempiä hankintoja. Malli auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä osallistumaan helpommin julkisiin hankintoihin. Lisäksi malli tarjoaa valikoiman konkreettisia toimintatapoja, joilla erilaiset kunnat voivat muuttaa hankintojen suunnittelua osallistavammaksi ja avoimemmaksi.

MAPA®-koulutuksesta työkaluja uhkaavan käytöksen hallintaan9.5.2023 11:55:00 EEST | Tiedote

Uhkaava käytös voi olla ahdistelua, pelottelua, huutamista ja pahimmillaan fyysistä väkivaltaa. Uhkaavia tilanteita ilmenee usein varsin tavallisilla työpaikoilla, kuten kaupan kassoilla, kouluissa, sairaaloissa, sosiaali- ja vanhustyössä sekä julkisissa liikennevälineissä eli oikeastaan kaikkialla, missä ihminen kohtaa ihmisen. MAPA® (Management of Actual of Potential Aggression) -koulutus antaa työkaluja haastavien henkilöiden ja tilanteiden kohtaamiseen. Sen ytimessä ovat vuorovaikutukselliset taidot ja työkalut kohtaamisissa, joissa joudumme turvaamaan itseämme tai kriisissä olevaa henkilöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme