Vaasan kaupunki - Vasa stad

Korkeamäelle uusi jalkapallokenttä – osa viljelypalstoista poistuu käytöstä

Jaa

Vasa IFK rakennuttaa Korkeamäen alueelle uuden jalkapallon tekonurmikentän nykyisen Fennia Areenan ja ravintola Silverian taakse. Rakentaminen aloitetaan syksyllä 2021 ja rakennustyöt aiheuttavat muutoksia myös Korkeamäen viljelypalsta-alueeseen.

Osa viljelyalueen pohjoisosan palstoista tulevat poistumaan käytöstä rakentamisen vuoksi. Korkeamäellä on yhteensä 39 palstaa, joista kentän alle jää todennäköisesti 17. Lisäksi kaksi palstaa on uuden kentän rajalla ja niiden tilanne selviää myöhemmin rakennustöiden edistyessä.

Viheralueyksikkö on ollut yhteydessä niiden palstojen vuokraajiin, joihin muutos ensisijaisesti vaikuttaa. Seuraavaksi viljelykaudeksi palstoja on vuokrattavana kaupungin muilta palsta-alueilta. Kaupunki pyrkii myös lisäämään uusia palstoja poistuvien tilalle tulevaisuudessa. Näille on jo kaavoitettu uusi alue monitoimiviheriön läheisyydestä.

Asemakaavassa alue on määritelty jalkapallokentäksi jo vuonna 2014. Alueen omistaa Vaasan kaupunki, joka vuokraa sen eteenpäin Vasa IFK:lle. Vuokra-aika on 25 vuotta. Lisätietoja uuden kentän rakentamisesta löytyy osoitteesta www.kamratvallen.fi

Jalkapallokentän suunniteltu valmistuminen on kesällä 2022.

Yhteyshenkilöt

Viljelypalstoihin liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä Viheralueyksikköön:
Toimistohortonomi Heli Karjula, 040 353 1848, heli.karjula@vaasa.fi
Hankekoordinaattori Heidi Kangasluoma, 040 183 2012, heidi.kangasluoma@vaasa.fi

Uuden kentän rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä lisätietoja antaa:
Henrik Skytte, 050 016 1602, henrik.skytte@netikka.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme