Salon kaupunki

Korkean tason Salo Cyber Talks -seminaari tänään: Kyberturvallisuudella Suomen elinkeinoelämälle miljoonien mahdollisuudet

Jaa

Vuosittain Salo IoT Campuksella järjestettävä Salo Cyber Talks kerää tänään 29.1. klo 12 - 18 yhteen elinkeinoelämän, koulutuksen ja kyberturvallisuuden asiantuntijoita keskustelemaan kyberturvallisuuden mahdollisuuksista Suomelle.

Tapahtuman pääpuhujana on kyberturvallisuuden huippuasiantuntija Sven Sakkov. Sakkov on aiemmin toiminut NATOn kyberkeskuksen johtajana sekä Viron puolustusministeriön alivaltiosihteerinä. Tällä hetkellä hän on Tallinnassa olevan turvallisuuspoliittisen ICDS-tutkimuskeskuksen johtaja. Sakkov aikoo omassa puheenvuorossaan romuttaa kyberturvallisuuteen liittyviä myyttejä, kuten että kyberturvallisuuden ympäriltä puuttuisi lainsäädäntö tai että kyberhyökkäysten toteuttajia ei pystyttäisi tunnistamaan.

Salossa uskotaan, että kyberturvallisuudessa piilee paljon voitettavaa. Kaupunki on tehnyt viime vuodet merkittäviä panostuksia kyberturvallisuuden koulutustarjoamaan sekä kehitykseen.

-  Elinkeinoelämämme tarvitsee lisäosaajia, jotta Suomi pysyy tällä hetkellä nopeasti kehittyvän alan tahdissa. Meille on merkityksellistä, että saamme toista vuotta peräkkäin näin suuren joukon asiantuntijoita vieraaksemme ja pääsemme myös vahvistamaan asemaamme kyberturvallisuuden keskustelualustana ja yhteen kokoajana, toteaa Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna.

Salo IoT Campukselle on rakentunut lyhyessä ajassa teollisen internetin osaamisyhteisö, jossa tällä hetkellä toimii jo 75 eri kehitysvaiheessa olevaa yritystä sekä Turun ammattikorkeakoulun Salon toimipiste.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, ministeri, kansanedustaja Ilkka Kanerva, jonka mukaan Suomen on pidettävä kansallinen kunnianhimo kyberturvallisuuden suhteen korkealla.

- Julkisen sektorin että koko elinkeinoelämän on osallistuttava yhdessä kyberturvavallisuuden kehittämiseen. Varsinais-Suomen alueelle on keskittynyt asiassa paljon osaamista ja asiantuntemusta. Tämä osaaminen on saatava kansallisten ja kansainvälisten toimijoiden tietoisuuteen. Salo Cyber Talksin kaltaiset tilaisuudet ovat tämän tavoitteen kannalta ratkaisevan tärkeitä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Salon kaupunki
Salon kaupunki
Tehdaskatu 2
24101 SALO

02 7781 (vaihde)http://www.salo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Salon kaupunki

Salo esitteli älykaupunkihankettaan Lontoossa12.4.2019 12:30:00 EESTTiedote

Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna kutsuttiin Lontoossa järjestettyyn Smart to Future Cities -tapahtumaan kertomaan kiinnostusta herättäneestä älykaupunkihankkeesta. Salon käynnissä oleva hanke pääsi kansainvälisessä tapahtumassa kovaan sarjaan, sillä muut esitellyt älykaupunkihankkeet tulivat muun muassa Taipeista, Hampurista, Edinburghistä ja Liverpoolista. Kaupunginjohtaja kertoi puheessaan Salon tavoitteesta kehittyä Suomen älykkäimmäksi kaupungiksi. Nyt alkuvaiheessa Salossa ollaan muun muassa pilotoimassa Wifi 6 –standardiin perustuvaa maailman nopeinta langatonta verkkoa. Hankkeelle on jo haettu EU-rahoitusta ja hankkeen toteuttaa paikallinen tietoliikenneyritys Lounea Huawein teknologialla. - Toimiva teknologia ja strateginen kumppanuus ovat hankkeen onnistumisen ehdottomia edellytyksiä. Olemme paitsi Suomen tasolla myös globaalisti tarkasteltuna edistyksellisiä, mistä hyötyvät suoraan kaupunkilaiset. Salon noteeraaminen globaalissa älykaupunkiverkostossa on osoitus siitä, että

Salo Cyber Talks -seminaari: Suomella ei ole varaa hukata mahdollisuuttaan kyberturvallisuuden kärkimaana29.1.2019 15:30:00 EETTiedote

Salo IoT Campukselle kokoontui tänään lähes 200 elinkeinoelämän, koulutuksen ja ky-berturvallisuuden asiantuntijaa pohtimaan kyberturvallisuuden mahdollisuuksia Suo-melle Salon kaupungin järjestämässä Cyber Talks -seminaarissa. Lopputulos seminaa-rista oli selvä: puheenvuoroissa painotettiin, että pysyäkseen kehityksen kärjessä Suomi tarvitsee lisää alan osaajia elinkeinoelämään ja julkiselle sektorille. Kyberturval-lisuus pitää nähdä voimavarana, jonka osaaminen tuo Suomelle uusia mahdollisuuksia niin osaamisklusterina kuin taloudellisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme