HKL

Korkeimmalta hallinto-oikeudelta toimenpidekielto Raide-Jokerin puunkaadoille Patterimäessä

Jaa

Raide-Jokerin puunkaadot Pajamäessä sijaitsevassa Patterimäen puistossa viivästyvät jälleen. Korkein hallinto-oikeus on myöntänyt Helsingin luonnonsuojeluyhdistykselle valitusluvan asiassa ja samalla asettanut puunkaadoille toimenpidekiellon. Toimenpidekiellolla on todennäköisesti vaikutuksia koko projektin aikatauluihin ja kustannuksiin.

Raide-Jokeri-pikaraitiotie alittaa Pajamäessä sijaitsevan Patterimäen puiston osittain tunnelissa. Kyseessä on linjan ainoa rakennettava tunneli, jonka avulla suurin osa puistosta pystytään säilyttämään. Puunkaadot ovat kuitenkin tarpeellisia tunnelin suuaukkojen läheisyydessä sekä puiston länsiosassa ratalinjalta ja pelastustiekäyttöön muutettavan virkistysreitin leventämisen vuoksi.

Aiemmin sekä Uudenmaan ELY-keskus että Helsingin hallinto-oikeus ovat hylänneet puunkaatoja koskevat toimenpidekieltohakemukset. Helsingin luonnonsuojeluyhdistys haki heti hallinto-oikeuden päätöksen jälkeen korkeimmalta hallinto-oikeudelta valitusoikeutta ja puunkaadoille toimenpidekieltoa. Maanantaina 22.7. korkein hallinto-oikeus myönsi valitusluvan ja asetti toimenpidekiellon. Puunkaadot siis viivästyvät toistaiseksi.

Puunkaatoja koskevalla toimenpidekiellolla on todennäköisesti merkittäviä kustannus- ja aikatauluvaikutuksia koko projektille. Tarkemmat vaikutukset eivät vielä ole selvillä.

”Tilanne on projektin ja pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen kehittymisen kannalta hyvin hankala, mutta teemme kaikkemme kustannus- ja aikatauluhaittojen minimoimiseksi”, Raide-Jokerin tilaajan projektijohtaja Juha Saarikoski sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Saarikoski, tilaajan projektijohtaja, p. 040 336 0117, juha.saarikoski@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri korvaa runkobussilinja 550:n. Linjan siirtäminen raiteille mahdollistaa kasvavien matkustajamäärien palvelemisen tulevaisuudessa. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja palvelutasoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme