Vaasan kaupunki - Vasa stad

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi siilokaavasta tehdyn valituksen

Jaa

Korkein hallinto-oikeus on 19.3.2020 tekemällään päätöksellä hylännyt Vaasan siilokaavasta tehdyn valituksen. Päätöksen myötä Vaasan kaupunki pääsee etenemään tontinluovutuksen tarjouspyyntöasiakirjojen valmistelussa.

KHO:n johtopäätöksissä todetaan, että asemakaavan muutoksessa on otettu riittävästi huomioon oikeusvaikutteinen yleiskaava eikä kaavamuutos heikennä RKY-kohteen rakennetun kulttuuriympäristön arvoja maankäyttö- ja rakennuslain 54 §:ssä asemakaavalle säädettyjen sisältövaatimusten vastaisesti. Kaupunginvaltuusto on voinut harkintavaltansa puitteissa hyväksyä asemakaavan muutoksen.

Teknisen toimen johtajan Markku Järvelän mukaan KHO:n ratkaisu oli täysin kaupungin odotusten mukainen. – Päätös on periaatteellisesti merkittävä, sillä se on julkaistu ns. KHO:n vuosikirjapäätöksenä, Järvelä kommentoi.

Vaasan kaupunginhallitus linjasi jatkomenettelyn pääpiirteet vuonna 2017. Linjauksen mukaan tontin luovutuksesta järjestetään avoin ja yleinen tontinluovutuskilpailu. Kilpailussa käytetään valintamenettelynä hintakilpailua, jossa korkeimman hinnan tarjonnut valitaan tontin rakennuspaikan toteuttajaksi.

Voittajaksi valitun tahon tulee sitoutua järjestämään kohteesta yleinen arkkitehtikilpailu, jonka pohjalta uudisrakentamista koskevat luvat haetaan ja kohde rakennetaan. Voittaja saa myös purettavakseen siilorakenteet kokonaisuudessaan sekä ostaa uudisrakentamista koskevat velvoiteautopaikat kaupungin ja HSS:n tekemän sopimuksen mukaisesti.

Tekninen toimiala viimeistelee tontinluovutusmenettelyn tarjouspyyntöasiakirjoja kevään 2020 aikana.

Yhteyshenkilöt

toimialajohtaja Markku Järvelä, puh. 040 135 4958
kaupungingeodeetti Osmo Ovaska, puh. 040 582 5665
kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso, puh. 040 550 0757

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme