Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Korona avasi ensi kertaa huippukoulutukseen lisähaun – Tavallisesti tälle kansainväliselle linjalle on vaikea päästä sisään

Jaa

VAMKin koulutusohjelmiin International Business ja Information Technology on yleensä paljon kovatasoisia hakijoita. Pandemian takia ulkomaalaisten opiskelijoiden määrä on romahtanut.

Vaasassa avautuu huipputason koulutuspaikkoja yllättävästä syystä. Koronapandemian vuoksi ulkomaalaiset opiskelijat eivät ole hakeneet tavalliseen tapaan suosittuihin International Business ja Information Technology -koulutusohjelmiin.

Yleensä kyseisiin koulutuksiin on niin paljon kovatasoisia hakijoita, että suomalaisten hakijoiden on hankala päästä sisään. Lisähakuja niihin ei ole aiemmin järjestetty.

– Koskaan aiemmin näihin koulutusohjelmiin ei ole ollut lisäpaikkoja avoinna. Tämä on siis ainutkertainen tilaisuus hakea aidosti kansainväliseen koulutukseen opiskelemaan, sanoo VAMKin liiketalouden yksikön johtaja Elina Martin.

Pikakaistalla huipulle

VAMKin lisähaussa 17.8.–21.8. on tarjolla myös muita koulutuspaikkoja.

Esimerkiksi energiatekniikan ja ympäristöteknologian ohjelmissa on lisäpaikkoja, joissa voi päästä opiskelemaan yhtä tämän hetken kuumimmista aloista.

– Ympäristöteknologian koulutusohjelmassa kiteytyvät aikamme megatrendit, kuten kiertotalous, kestävä kaupunkisuunnittelu ja hiililaskenta. Vaasanseudun energiaklusteri tarjoaa opiskelijalle erinomaiset työllistymisnäkymät, muistuttaa tekniikan lehtori Asseri Laitinen.

Vaasassa opiskelleet ovatkin pitäneet VAMKin tutkintoa ja hyvää yhteistyötä alueen yritysten kanssa eräänlaisena pikatienä jopa globaaleiden yritysten palkkalistoille.

– Vaasa on kansainvälinen opiskelu- ja työympäristö, ja alueen yritykset tekevät välitöntä yhteistyötä oppilaitosten kanssa. Moni on saanut täällä jalkansa isojen yritysten oven väliin jo opiskeluaikana, ja jatkanut siitä eteenpäin, Elina Martin toteaa.

Lisätietoja: www.vamk/haku

Juha Vierola, p. 040 773 8119, juha.vierola@vamk.fi 040 773 8119.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme