Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Koronaepidemia edelleen hallinnassa Pohjois-Pohjanmaalla - käsihygienian ja turvavälien merkitys korostuu jatkossa

Jaa

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 181 koronatartuntaa. Tautimäärät ovat kasvussa, mutta epidemian osalta tilanne on edelleen rauhallinen. Epidemian hallinnan kannalta on tärkeää, että käsihygieniasta huolehditaan ja muistetaan pitää riittäviä turvavälejä.

Koronaepidemiatilanne on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen rauhallinen. Maakunnassa on todettu edeltävän seitsemän vuorokauden aikana 11 uutta koronatartuntaa. Taudin ilmaantuvuus on ollut 2,75 tapausta 100 000 asukasta kohden. Tätä edeltävien seitsemän vuorokauden aikana ilmaantuvuus oli 1,5 / 100 000. Pohjois-Pohjanmaalla on todettu nyt yhteensä 181 koronatartuntaa.

Tartunnat liittyvät valtaosin erilaisiin perheiden ja sukujen sisällä tapahtuneisiin altistuksiin sekä matkailuun. Yhä enemmän löydetään kuitenkin myös niitä koronatartuntoja, joiden tartunnanlähde ei ole tiedossa. Elokuun aikana näitä oli noin 40% todetusta tartunnoista.

Pohjois-Pohjanmaalla on tapahtunut muutamia joukkoaltistumisia kouluissa ja varhaiskasvatuksessa. Näistä ei kuitenkaan ole todettu jatkotartuntoja.

Sairaalahoidossa ei ole Pohjois-Pohjanmaalla yhtään koronapotilasta, eikä alueella ei ole tällä hetkellä tarvetta valtakunnallisesta poikkeavaan erityisohjeistukseen. Oysin infektiontorjuntayksikkö korostaa käsidesin käytön merkitystä epidemian torjunnassa. Lisäksi on tärkeää huolehtia riittävistä turvaväleistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Yhteistyö uusien sairaalalääkkeiden hankinnassa tiivistyy8.9.2020 13:10:26 EESTTiedote

Yliopistosairaaloiden hankintarenkaat aloittavat yhteiset sopimusneuvottelut uusien, kalliiden sairaalalääkkeiden hankinnoista. Lisäksi perustetaan sairaanhoitopiirien yhteinen kansallinen lääkeneuvottelukunta, joka käsittelee neuvottelutuloksen. Muutos parantaa potilaiden yhdenvertaisuutta, varhaista pääsyä merkittävien uusien lääkeinnovaatioiden piiriin ja hillitsee lääkemenojen hallitsematonta kasvua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme