SDP EDUSKUNTA

Koronakevään hiljaisimpia ei saa unohtaa!

Jaa

SDP:n kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan jäsen Raimo Piirainen on hyvillään valtion kuluvan vuoden neljännen lisätalousarvion osuvuudesta akuutteihin koronatoimiin sekä toimiin, joilla noustaan koronan aiheuttamista kuopista.

Kansanedustaja Raimo Piiraisen (sd) mielestä neljäs lisätalousarvio antaa eväät koronan akuutista tilanteesta selviämiseen sekä katsoo jo riittävästi tulevaisuuteen. (Kuva:Jukka-Pekka Flander)
Kansanedustaja Raimo Piiraisen (sd) mielestä neljäs lisätalousarvio antaa eväät koronan akuutista tilanteesta selviämiseen sekä katsoo jo riittävästi tulevaisuuteen. (Kuva:Jukka-Pekka Flander)

-Valtion neljännellä lisätalousarvioesityksellä käynnistetään kaikkiaan 5,5 miljardin euron toimenpidekokonaisuus, jolla pyritään tukemaan Suomen talouden elpymistä koronaviruksen antamasta pysäyttävästä iskusta, toteaa Piirainen.

-Kysynnän lisääminen, Suomen pidemmän aikavälin kasvunäkymien parantaminen, ilmastonmuutoksen torjunta ja luonnon monimuotoisuutta edistävät toimenpiteet, koko Suomen voimavarojen, kriisinkestävyyden, omavaraisuuden ja osaamispohjan vahvistaminen, kuntia tukevia toimenpiteet, joiden tarkoituksena on turvata peruspalvelujen järjestäminen sekä toimenpidekokonaisuus, jolla tuetaan lasten ja nuorten hyvinvointia; nämä painopisteet valavat vankan perustuksen toipumiseen ja nousemiseen koronanviruksen ikeestä, listaa ja luottaa kajaanilainen Piirainen.

-Tärkeitä ovat myös raideliikennettä kehittävät investoinnit, jotka turvaavat metsäteollisuuden raaka-aineen saannin tulevaisuudessa. Kuten esimerkiksi Kontiomäki-Pesiökylän välisen rataosan kehittämisen ja raakapuuterminaalin rakentamisen, lisää Piirainen.

-Tavoitteena on nostaa suomalaisten mineraalien jalostusarvoa, edesauttaa tätä kautta uuden korkean teknologian akkuteollisuuden alan muodostumista Suomeen ja profiloitua kestävän sähköisen liikenteen globaalina edelläkävijänä. Pyrkimyksenä on siirtyä kohti kiertotaloutta ja siten vähentää luonnonvarojen käyttöä. Siksi lisäpääomistus Suomen malminjalostus Oy:lle ja Terrafamelle, Keliberille sekä Sotkamo Silverille on nähtävä mitä suurimmassa määrin panostuksena tulevaisuuteen ja osaamiseen, linjaa Piirainen.

-Koronakevään jalkoihin ovat jääneet todennäköisesti ne, jotka pitävät itsestään vähiten ääntä. Tiedetään, että noin 40-vuotiaiden ikäryhmässä on sairaseläkkeelle jäämiset kääntyneen kasvuun vuodesta 2017 alkaen; oltuaan laskussa aina vuodesta 1987 alkaen. Elinikäinen oppiminen, työurien pidentäminen myös keskeltä odottavat linjauksia. On hyvä, että selvityksiä on valmistumassa, joiden pohjalta päätökset saataneen eduskuntaan vielä syksyksi. Varmasti koronakin aiheuttaa vielä tarvetta lisäpäätöksille, mutta me emme saa unohtaa näitä syrjäytymisvaarassa olevia. Heidät on syytä pitää mukana spesiaalitoimilla, muistuttaa Piirainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansanedustaja Raimo Piiraisen (sd) mielestä neljäs lisätalousarvio antaa eväät koronan akuutista tilanteesta selviämiseen sekä katsoo jo riittävästi tulevaisuuteen. (Kuva:Jukka-Pekka Flander)
Kansanedustaja Raimo Piiraisen (sd) mielestä neljäs lisätalousarvio antaa eväät koronan akuutista tilanteesta selviämiseen sekä katsoo jo riittävästi tulevaisuuteen. (Kuva:Jukka-Pekka Flander)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eloranta: Asiakasmaksulain myötä terveydenhoidon maksut vähenevät ja samalla saavutettavuus paranee22.9.2020 16:19:49 EESTTiedote

Tänään eduskunnan lähetekeskustelussa oleva asiakasmaksulaki on pitkään odotettu sote-palvelujen saavutettavuutta parantava uudistus. Lain päätarkoitus on poistaa ja vähentää sote-palveluiden asiakasmaksuja. Lain myötä hoitajavastaanotot muutettaisiin maksuttomiksi perusterveydenhuollossa, alaikäisten poliklinikalla saama hoito muutetaan maksuttomaksi, mielenterveyspalveluiden maksuttomuutta perusterveydenhuollossa selkiytetään, sekä tartuntatauteihin liittyvän hoidon, tutkimuksen ja lääkkeiden maksuttomuutta laajennetaan osin. Pitkäaikaishoidon asiakasmaksut määräytyvät jatkossakin asiakkaan maksukyvyn mukaan. Maksukattoa laajennetaan niin, että siihen luetaan mukaan suun terveydenhuolto, terapia, tilapäinen kotisairaanhoito, sekä tietyt etäpalvelut. Laajennus koskee myös asiakasmaksuja, joihin on myönnetty toimeentulotukea. - Uusi asiakasmaksulaki tukee ja poistaa taloudellista rasitetta perusterveydenhuollon asiakkailta. Suomalainen terveydenhoito on yksi maailman parhaista ja se on

Kansanedustaja Mäkisalo-Ropponen: Kognitiiviset mukautukset vahvistaisivat monen muistisairaan ja vammaisen työllistymistä22.9.2020 14:14:29 EESTTiedote

- Kognitiivisten mukautusten avulla voidaan pidentää monen muistisairaan työssä oloa, mutta toisaalta ne mahdollistaisivat työssä käymisen myös monelle vammaiselle, sanoo kansanedustaja ja eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmän sekä eduskunnan muistikerhon puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd). - Tästä syystä olen yhdessä vammaisasian yhteistyöryhmän ja muistikerhon kanssa jättänyt lakialoitteen kognitiivisten mukautusten kirjaamiseksi lakiin, Mäkisalo-Ropponen jatkaa. Kognitiivisilla mukautuksilla tarkoitetaan esimerkiksi työnantajan järjestämää työn sekä työvälineiden, -ympäristöjen ja -tapojen yhteensovittamista ihmisen tiedonkäsittelykykyjen ja -rajoitusten kanssa. Tällaisilla järjestelyillä voidaan helpottaa suoriutumista työssä ja näin mahdollistaa kognitiivisen toimintakyvyn rajoituksista kärsivän jatkamista työelämässä. Nykylainsäädännön puitteissa mukauttaminen ymmärretään usein vain liikuntavaikeuksien sekä näkö- tai kuulovammaa kompensoivien apuvälineiden hankintana,

SDP:n Mika Kari Lahden Jokimaan bussikoritehtaan alasajosta: Valtion nopeiden tukitoimien lisäksi tarvitaan havahtumista Päijät-Hämeen alueella käynnissä olevaan rakennemuutokseen22.9.2020 07:00:00 EESTTiedote

Kansanedustaja, Lahden kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Mika Kari pitää murheellisena Scanian tytäryhtiön ratkaisua lopettaa bussikorien tuotanto Lahden Jokimaalla. Eilen julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan SOE Busproduction Finland Oy:n toiminnan alasajo johtaisi ainakin 260 työntekijän irtisanomiseen.

SDP:n Salonen: Koronakriisin hoito vaatii määrätietoisia toimia: nyt on turvattava ihmisten hyvinvointi ja kasvun edellytykset18.9.2020 15:32:34 EESTTiedote

Oppositiopuolueet jättivät tänään yhteisen välikysymyksensä hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta. Välikysymyksessä arvostellaan hallitusta voimakkain sanankääntein tulevien vuosien velanotosta. Kansanedustaja, SDP:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen muistuttaa, että hallitus ottaa velkaa lieventääkseen koronakriisin aiheuttamia taloudellisia vahinkoja muun muassa kunnille ja yrityksille. Näin on toimittu poikkeuksetta myös muualla Euroopassa, mikä kertoo velanoton välttämättömyydestä kriisissä. - Oppositio jättää tarkoitushakuisesti sanomatta, että lähes kaikki maailman valtiot ovat joutuneet ottamaan lisävelkaa raivatakseen tietä ulos kriisistä. Ei Suomikaan voi antaa massamittaisesti yritystensä ajautua konkurssiin ja kuntia välttämättömien palveluiden leikkausten kierteeseen. Esimerkiksi Saksa, joka on tunnettu budjettikuristaan, on elvyttänyt talouttaan tähän mennessä jo 218 miljardin velaksi otetun euron edestä. Lisäksi he suunnittelevat lisäävänsä vi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme