Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronaneuvonta ja -testit sujuivat m/s Finlandialla hyvin

Jaa

Helsinki järjesti maanantaina 28.9. matkustajalaiva m/s Finlandialla koronavirusneuvontaa. Matkaajille oli samalla halutessaan mahdollisuus maksuttomaan koronatestiin. M/s Finlandia oli matkalla Tallinnasta Helsinkiin.

Matkan aikana koronatesti tehtiin 41 matkustajalle. Laivavuorolla matkusti kaikkiaan noin 300 matkustajaa.

”Neuvonta ja testaus sujuivat meille uusissa työskentelyolosuhteissa hyvin. Kiitoksia tästä ansaitsevat sekä asiakkaamme laivalla, että yhteiskumppanimme HUSLAB, Helsingin satama ja Eckerö Line. Jalkauduimme laivalle, jotta tavoittaisimme nykyistä enemmän ihmisiä, jotka kaipaavat neuvoja koronaan liittyvissä asioissa tai ovat oireisia”, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kommentoi. 

”Haluamme kokeilla erilaisia tapoja tarjota laivamatkustajille terveysneuvontaa ja testausmahdollisuutta. Tarkoituksena on löytää tehokkaimmat tavat ehkäistä tartuntojen leviämistä matkustusliikenteen myötä niin, että sosiaali- ja terveydenhuollon rajallisia voimavaroja käytetään mahdollisimman viisaasti”, Leena Turpeinen jatkaa.

”Eckerö Linen puolesta olemme tyytyväisiä laivalla tapahtuneeseen terveysneuvontaan ja yhteistyöhön Helsingin sosiaali- ja terveystoimen kanssa. Matkustusturvallisuus on meille tärkeää ja halumme varmistaa omalta osaltamme, että matkustaminen sujuu ohjeiden ja suositusten mukaisesti”, kertoo Eckerö Linen viestintä- ja markkinointijohtaja Ida Toikka-Everi.

Tällä hetkellä terveysneuvontaa on tarjolla kaupungin matkustajasatamissa Jätkäsaaressa, Katajanokalla ja Vuosaaressa. Neuvontaa satamissa tarjotaan jokaiselle Helsinkiin saapuvalle matkustajalle.

Lisätietoja

  • Leena Turpeinen, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja, Helsingin kaupunki
    p. 050 325 6917, leena.turpeinen@hel.fi
  • Ida Toikka-Everi, viestintä- ja markkinointijohtaja, Eckerö Line Ab Oy, p. 0400 422 391

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme