Vaasan kaupunki - Vasa stad

Koronapandemia ravistelee yrityksiä – ”Joustoa ja yhteistyötä tarvitaan nyt kaikilta”

Jaa

Vaasan kaupunki ja Vaasan Yrittäjät ovat pohtineet yhdessä keinoja, miten kaupunki voisi omalta osaltaan helpottaa yritysten vaikeaa tilannetta koronapandemian aikana. Myös kaupunki toivoo yhteispeliä niiden yrittäjien osalta, joihin poikkeustilanne ei vaikuta.

Kaupungin poliittinen ja virkamiesjohto on keskustellut Vaasan Yrittäjien kanssa koronaviruksen aiheuttamasta talouden epävarmuudesta. Kaupunginjohtaja Tomas Häyryn mukaan yrittäjiä kuunnellaan ja huoleen suhtaudutaan vakavasti.

- Toivon, että vaasalaiset käyttäisivät poikkeusaikanakin mahdollisuuksiensa rajoissa myös paikallisten yritysten tarjoamia palveluita. Mikäli poikkeustilanne aiheuttaa yrittäjille maksuvaikeuksia, Vaasan kaupunki ja sen konserniyritykset suhtautuvat joustavasti maksujärjestelyihin, Häyry kertoo.

Lisäksi kaupunki aikoo varmistaa maksuliikenteensä sujuvuuden ja huolehtia siitä, että yrityksille maksetaan ajoissa niiden kaupungille toimittamat laskut.

- Koska koronapandemia aiheuttaa suuria haasteita myös kaupungin taloudelle, toivoisimme vastavuoroisesti, että ne yritykset, joiden liiketoimintaan poikkeustilanne ei vaikuta haitallisesti, maksaisivat laskut kaupungille ajallaan. Hyvällä yhteispelillä, toisiamme tukien ja joustaen näistä vaikeistakin ajoista selvitään, Häyry kannustaa.

Mico Botnia varautuu tiedusteluihin

Vaasan kaupunkikonsernille taloushallinnon palveluita tuottavassa Mico Botniassa on varauduttu siihen, että asiakkailta saattaa tulla kysymyksiä laskun maksamiseen liittyvistä ehdoista.

- Varautumisesta huolimatta puhelinpalvelussamme voi olla tilapäisesti ruuhkaa. Toivomme yhteydenottoja tästä syystä ensisijaisesti palvelusähköposteihimme, kertoo palvelujohtaja Sari Simelius-Sillanpää Mico Botniasta.

Mico Botnian myyntireskontra palvelee osoitteessa: myyntireskontra.vaasa@micobotnia.fi. Myyntireskontran puhelinpalvelu (puh. 0206 19 8077) on auki arkisin klo 9.00–12.00. Sähköposteihin vastataan myös puhelinajan ulkopuolella.

Perintään liittyvissä palveluissa yrittäjä voi olla yhteydessä Mico Botniaan sähköpostilla luotonvalvonta.vaasa@micobotnia.fi tai puhelimitse (puh. 0206 19 8083). Perinnän puhelinpalvelu on auki arkisin klo 9.00–15.00.

Tukea tarjolla

Aluejärjestö Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät ja paikallisjärjestö Vaasan Yrittäjät pyrkivät parhaansa mukaan auttamaan yrittäjiä vastaantulevissa ongelmissa ja löytämään yhdessä keinoja, joilla paikallisten yrittäjien tilannetta helpotettaisiin.

- Kannustamme suosimaan paikallisia pienyrittäjiä, esimerkiksi Facebook-sivuillemme on kerätty verkkokauppojen osoitteita tunnisteella #verkkokauppavaasa. On myös tärkeää, että yrittäjät ovat aktiivisia ja hoitavat maksuilleen maksujärjestelyjä, Vaasan Yrittäjien toiminnanjohtaja Mari Pohjanniemi-Kivi sanoo.

Suomen Yrittäjät ovat koonneet verkkosivuilleen ohjeita, mistä apua voi hakea pandemian aikana. Myös Facebookin #ostapieneltä -ryhmässä on saatavilla tietoa, vertaistukea ja esimerkiksi lakineuvojan ja terapeutin vinkkejä. Visit Vaasan verkkosivuille on koottu tietoja Shopping Vaasan yhteistyökumppaneiden verkkokaupoista, joista voi tilata esimerkiksi ruokaa tai apteekkitavaroita kotiin pandemian aikana.

Myös Vaasanseudun Kehitys Oy (VASEK) tarjoaa maksutonta neuvontaa seudun yrityksille. Lisäksi tukea saa Pohjanmaan Yrityskummeilta, Pohjanmaan kriisikeskus Valosta sekä yrittäjien papilta Eva Thölixiltä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

- kaupunginjohtaja Tomas Häyry, p. 040 5405412, tomas.hayry@vaasa.fi
- toiminnanjohtaja Mari Pohjanniemi-Kivi, Vaasan Yrittäjät, p. 050 911 2208

Lisätietoja laskutuksesta:

myyntireskontra.vaasa@micobotnia.fi, puh. 0206 19 8077

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme