Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronarokotteen saa nyt ilman ajanvarausta kauppakeskuksissa Helsingissä

Jaa

Helsinkiläisten on mahdollista saada koronarokotuksen ensimmäinen annos ilman ajanvarausta pop-up-rokotuspisteiltä. Pop-up-pisteiltä ei vielä saa tehosterokotetta.

Pop-up-pisteitä on eri puolilla Helsinkiä. Esimerkiksi tulevana perjantaina 27.8. klo 11-15 voi hakea koronarokotteen pop-up-pisteeltä kauppakeskus Ristikossa Konalassa ja lauantaina 28.8. klo 11-15 kauppakeskus Triplassa Pasilassa.

Pop-up-pisteitä on myös esimerkiksi kirjastoissa ja Viikin Prismassa. Pop-up-pisteitä tulee jatkossa myös eri paikkoihin.

”Rokottamalla muun muassa kauppakeskuksissa haluamme tehdä rokotuksen ottamisen mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi. Rokotuksessa voi nyt poiketa vaikka kauppareissun aikana”, toteaa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

”Tällä hetkellä on vielä tarvetta nostaa rokotekattavuutta koronaepidemian hallitsemiseksi. Kaikista helsinkiläisistä koronavirusrokotuksen ensimmäisen annoksen on nyt saanut 73 prosenttia ja 12 vuotta täyttäneistä 82 prosenttia. Nyt kun rokotteen saa lukuisista eri paikoista ympäri Helsinkiä toivomme, että entistä suurempi osa helsinkiläisistä ottaisi sen. Tällä hetkellä pop-up-pisteillä saa rokotteen ensimmäisen annoksen, mutta jatkossa tarkoituksena on, että pop-up-pisteiltä saa myös tehosterokotteita”, Lukkarinen jatkaa.    

Rokotteen saa pop-up-pisteellä näyttämällä henkilö- tai Kela-korttia. Rokotuksen jälkeen tulee jäädä seurantaan vähintään 15 minuutiksi. Koronarokotukset ovat maksuttomia.

Ensimmäisen koronarokotuksen saa ilman ajanvarausta myös Helsingin rokotuspisteiltä Jätkäsaaresta, Malmilta, Messukeskuksesta ja Myllypurosta.

Tiedot pop-up-rokotuspisteistä löytyvät jatkuvasti päivittyvältä Pop-up-rokotuspisteet –sivulta.

Lisätietoa

Terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p. 09 310 42700, timo.lukkarinen@hel.fi

Helsinkiläisten koronarokotukset - koronarokotus.hel.fi

Koronarokotusten pop-up-pisteet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronavirusepidemia ei ole vielä ohi – hoivakodeissa useita epidemioita elo- ja syyskuun aikana16.9.2021 15:10:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja Helsingin sairaalassa on ollut elo- ja syyskuun aikana useita koronavirusepidemioita. Vähintään kahdella asiakkaalla todettiin tartunta kuudessa palvelutalossa tai seniorikeskuksessa. Tartuntoja todettiin muun muassa Roihuvuoren seniorikeskuksessa, Myllypuron seniorikeskuksessa ja Itäkeskuksen palvelutalossa. Tartuntoja todettiin lisäksi Suursuon sairaalassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme