Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronarokotteen toisen annoksen antaminen 12–15-vuotiaille lapsille ja nuorille aloitetaan kouluilla

Jaa

Helsingissä 12–15-vuotiaat saavat koronarokotteen toisen annoksen kouluilla 23. syyskuuta alkaen. 12–15-vuotiaat voivat hakea rokotteen toisen annoksen myös rokotuspisteiltä tai pop-up-rokotuspisteiltä.

Rokotusta tarjotaan kouluilla kaikille 12–15-vuotiaille heidän asuinkunnastaan riippumatta. Rokotukset alkavat eri aikaan eri kouluissa ja koulukohtaisesta aikataulusta on tiedotettu Wilma-järjestelmässä.

12–15-vuotiaista 10 700 sai ensimmäisen rokoteannoksen kouluilla elokuussa. 12–15-vuotiaiden rokotekattavuus ensimmäisen annoksen osalta on Helsingissä 73 prosenttia.

Mikäli oppilas on saanut ensimmäisen rokoteannoksen rokotuspisteellä, toinen rokoteannos on mahdollista saada koululla kunhan rokotusten välissä on kuusi viikkoa.

”Vasta toisen annoksen myötä koronarokotteen suojateho nousee erinomaiselle tasolle. Toivomme siksi, että lapset ja nuoret käyvät nyt ahkerasti ottamassa rokotteen toisen annoksen. Rokotteen suoja varmistaa sen, että he voivat jatkaa opiskelua lähiopetuksessa ja osallistua heille tärkeisiin tapahtumiin”, johtava ylilääkäri Timo Carpèn toteaa.

Oppilailla on mahdollisuus saada nyt myös ensimmäinen rokoteannos, jos oppilas ei ole rokotetta vielä saanut.

”Jos on vielä pohtinut rokotteen ottamista niin nyt sen saa taas helposti koululta. Myös he, jotka ovat viime kierroksen jälkeen täyttäneet 12 vuotta, voivat tulla hakemaan koululta rokotuksen”, Carpèn lisää.

12–15–vuotiaat voivat mennä rokotukseen myös rokotuspisteille ilman ajanvarausta. Jos huoltaja haluaa tulla mukaan rokotukseen, rokotus annetaan rokotuspisteellä. Rokotusajan voi myös varata osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla p. 09 310 46300 (arkisin klo 8–18). Myös huoltaja voi varata ajan alaikäiselle.

Tiedot kaikista rokotuspisteistä ja pop-up-rokotuspisteistä löytyvät osoitteessa hel.fi/rokotukseen.

Lasten ja nuorten rokotuksissa käytetään Pfizerin tai Modernan rokotteita. Lisätietoa rokotteista on THL:n verkkosivuilla.

12–15-vuotias voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään. Jos nuori ei halua tai ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Suostumus tehdään tällä lomakkeella.

Lisätietoja:
Johtava ylilääkäri Timo Carpén, p. 09 310 50075, timo.carpen@hel.fi
Lasten ja nuorten koronarokotukset – koronarokotus.hel.fi
THL - Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Mediakutsu: Tervetuloa Sote-aluekierrokselle Helsinkiin 19.10.15.10.2021 11:00:00 EEST | Tiedote

Tervetuloa kuuntelemaan Sote-aluekierrosta Finlandia-talolle (Mannerheiminintie 13 e, Veranda 2 -sali, pääsisäänkäynti ja K4) tiistaina 19.10. klo 8.30 - 10.30. Tilaisuudessa on paikalla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja muita sote-ministerityöryhmän ministereitä sekä sosiaali- ja terveysministeriön, valtiovarainministeriön, sisäministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiehiä. Tilaisuuden tavoitteena on välittää ajantasaista tietoa ja keskustella sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen sisällöstä ja toimeenpanosta. Tilaisuus on suunnattu Helsingin kaupungin edustajille ja sosiaali- ja terveydenhuollon paikallisille toimijoille. Helsingin sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksesta tilaisuudessa kertoo sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Daniel Sazonov. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen. Tiedotusvälineiden edustajilla on mahdollisuus haastatella paikalla ole

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme