Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronarokotuksen kolmas annos 60 vuotta täyttäneille ja sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluville

Jaa

Helsinki aloittaa koronavirusrokotuksen kolmansien annosten antamisen 60 vuotta täyttäneille ja vakavalle koronavirustaudille alttiiden ryhmille (riskiryhmät 1 ja 2) näillä näkymin ensi viikolla. Myös laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat saavat kolmannen annoksen.

Kolmas annos voidaan antaa näille ryhmille aikaisintaan kuusi kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen.

Kolmanteen koronarokotukseen pitää jatkossa varata aika. Ajanvarauksen avautumisesta tiedotetaan erikseen.

- 60-vuotta täyttäneiden ja riskiryhmiin kuuluvien kolmannen annoksen rokotus ajoittuu pidemmälle aikavälille. Ensimmäisenä koronarokotuksen saaneille eli 85-vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille kuusi kuukautta toisesta rokotuksesta tulee täyteen keskimäärin marraskuussa. 60-64-vuotiaille puolestaan ensi vuoden alussa. Ennen ajanvarausta on hyvä tarkistaa, että toisesta annoksesta on kulunut kuusi kuukautta, kertoo terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

Myös kausi-influenssarokotukset ovat alkamassa.

- Myös kausi-influenssarokotukset ovat alkamassa ja niiden ajanvaraus avataan myös ensi viikolla. Jos haluaa samalla käynnillä kausi-influenssarokotuksen ja koronarokotuksen kolmannen annoksen niin se on mahdollista kunhan koronarokotuksen toisesta annoksesta on kulunut kuusi kuukautta. Tällöin ei tarvitse varata erikseen aikaa koronarokotukseen, Turpeinen lisää.

- Rokotuspisteillä on marraskuun alusta vilskettä kun aloitamme kausi-influenssarokotukset. Siksi myös koronarokotuksen kolmannelle annokselle on varattava aika, Turpeinen jatkaa.

Koronarokotuksen ensimmäisen ja toisen annoksen saa edelleen rokotuspisteiltä Jätkäsaaresta, Kannelmäestä, Malmilta ja Myllypurosta sekä pop-up-pisteiltä. Jo aiemmin koronarokotuksen kolmatta annosta on tarjottu immuunipuutteisille sekä alle kuuden viikon aikavälillä ensimmäisen ja toisen annoksen saaneille. He voivat edelleen varata koronarokotukseen ajan tai käydä rokotuksessa ilman ajanvarausta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on suositellut, että koronarokotuksen kolmatta annosta tarjotaan myös 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2.

Lisätietoja koronarokotuksista: koronarokotus.hel.fi

Lisätietoja influenssarokotuksista: influenssarokotus.hel.fi

Lisätietoja: terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, p. 09 310 52481

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Lahja lapselle! – Helsingin perhehoito etsii sijaisperheitä22.11.2021 10:07:10 EET | Tiedote

Kampanjan teema ”Lahja lapselle!” symbolisoi kotia lapselle, rakkautta, kiintymystä, turvaa sekä molemminpuolista palkitsevuutta. Helsingin perhehoito hakee uusia sijaisperheitä mukaan toimintaansa. Tule kuulemaan lastensuojelun perhehoidosta sekä vastaanotto- ja tukiperhetoiminnasta. Kaikille avoin infotilaisuus järjestetään tiistaina 30.11. klo 17.30–19 os. Säästöpankinranta 2 A (4. krs), 00530 Helsinki Ilmoittautumiset ma 29.11. klo 16 mennessä: lasten.perhehoito@hel.fi tai p. 040 3341423 tai https://bit.ly/307ErH4 Kahvitarjoilu klo 17. Tervetuloa! Lisätiedot: Lastensuojelun perhehoito ja vastaanottoperhetoiminta: p. 040 3341423, lasten.perhehoito@hel.fi Tukiperhetoiminta: p. 050 3289976, tukiperhe@hel.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme