Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronarokotuksen saa Helsingissä helposti ja rokotus kannattaa ottaa nyt

Jaa

Helsingissä koronarokotuksen saa niin varsinaisilta rokotuspisteiltä kuin ympäri kaupunkia olevilta pop-up-pisteiltä ilman ajanvarausta. Pop-up-pisteitä on muun muassa kauppakeskuksissa ja kirjastoissa. Koronarokotuksen saa yli kymmenestä pisteestä eri puolilla kaupunkia.

Helsingin kaupungin terveysasemien johtajalääkärin Timo Lukkarisen mukaan rokotukseen kannattaa hakeutua nyt, jos rokotusta ei ole vielä ottanut.

- Vaikka testeihin hakeudutaan aiempaa vähemmän, tapausmäärät ovat silti nousussa. Korona leviää erityisesti rokottamattomien keskuudessa ja korostuu nyt yhteiskunnan edelleen avautuessa, Lukkarinen kertoo.

- Joku saattaa ajatella, että kyse on omassa ikäryhmässäni "flunssasta", mutta näin ei ole. Myös nuoria aikuisia ajautuu ajoittain aina tehohoitoon saakka, Lukkarinen lisää.

- Rokotus suojaa erittäin hyvin koronaviruksen aiheuttamilta vakavilta tautimuodoilta, Lukkarinen muistuttaa.

THL:n mukaan rokottamattomat 12−79-vuotiaat ovat joutuneet koronavirustartunnan vuoksi sairaalahoitoon 14 kertaa useammin kuin saman ikäryhmän kaksi kertaa rokotetut. Syyskuussa sairaalahoitoon joutuneista 74 prosenttia oli rokottamattomia. Sairaalahoitoon joutumisen riski on ollut suurin 50−79-vuotiailla, rokottamattomilla henkilöillä, ja 18-kertainen ikäryhmän kaksi kertaa rokotettuihin nähden.

Helsinkiläiset käyneet rokotuksissa hieman muuta maata aktiivisemmin

Tällä hetkellä Helsingissä ensimmäisen annoksen on saanut 12 vuotta täyttäneistä ja tätä vanhemmista 85 prosenttia ja molemmat annokset 78 prosenttia. Koko maan osalta rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta 84,5 prosenttia ja molempien annoksien osalta 74,1 prosenttia.

Lukkarinen kiittää helsinkiläisiä aktiivisesta rokotuksiin hakeutumisesta ja kannustaa edelleen rokottamattomia rokotuksen ottamaan.

- Helsingissä on hakeuduttu hyvin rokotuksiin, mutta vielä on varaa parantaa rokotuskattavuutta, Lukkarinen sanoo.

- Pop-upeissa on käynyt 500-1200 henkilöä viikossa. Tätä enemmänkin voisimme pop-upeissamme rokottaa, Lukkarinen lisää.

Messukeskuksen rokotuspiste siirtyy Kannelmäkeen

Messukeskuksen rokotuspiste palvelee viimeistä päivää tulevana perjantaina 15.10. Rokotuspiste siirtyy Kannelmäkeen ja avaa ovensa 18.10. Kannelmäen rokotuspiste on osoitteessa Kaustisenpolku 6 A. Myös Kannelmäen rokotuspisteeseen voi hakautua ilman ajanvarausta. Halutessaan voi varata myös ajan.

- Messukeskus on toiminut rokotuspisteenä erinomaisesti, mutta valitettavasti emme enää saaneet jatkettua tilan vuokrasopimusta, Lukkarinen kertoo.

Lisätietoja koronarokotuksista: koronarokotus.hel.fi   

Lisätietoja pop-up-rokotuspisteistä: www.hel.fi/sote/koronarokotus-fi/rokotuspisteet/pop-up-pisteet/

Lisätietoja: terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p. 09 310 42700

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Mediakutsu: Tervetuloa Sote-aluekierrokselle Helsinkiin 19.10.15.10.2021 11:00:00 EEST | Tiedote

Tervetuloa kuuntelemaan Sote-aluekierrosta Finlandia-talolle (Mannerheiminintie 13 e, Veranda 2 -sali, pääsisäänkäynti ja K4) tiistaina 19.10. klo 8.30 - 10.30. Tilaisuudessa on paikalla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja muita sote-ministerityöryhmän ministereitä sekä sosiaali- ja terveysministeriön, valtiovarainministeriön, sisäministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiehiä. Tilaisuuden tavoitteena on välittää ajantasaista tietoa ja keskustella sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen sisällöstä ja toimeenpanosta. Tilaisuus on suunnattu Helsingin kaupungin edustajille ja sosiaali- ja terveydenhuollon paikallisille toimijoille. Helsingin sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksesta tilaisuudessa kertoo sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Daniel Sazonov. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen. Tiedotusvälineiden edustajilla on mahdollisuus haastatella paikalla ole

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme