Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronarokotuksen saa lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa 1.9. alkaen

Jaa

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat voivat saada koronarokotuksen Helsingissä pääosin omassa oppilaitoksessaan 1.-10.9. Rokotusta tarjotaan oppilaitoksissa kaikille opiskelijoille heidän asuinkunnastaan riippumatta.

Rokotukset alkavat eri aikaan eri oppilaitoksissa, ja ajankohdista tiedotetaan Wilma-järjestelmässä. Oppilaitoksissa tapahtuviin rokotuksiin ei tarvitse varata aikaa.

Jos opiskelija on jo saanut ensimmäisen rokotuksen hän voi saada oppilaitoksessa koronarokotuksen toisen annoksen, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa. Tällöin on hyvä olla mukana todistus ensimmäisestä rokotuksesta.

”Paras tapa turvata lähiopetus opiskelijoille on korkea rokotekattavuus. Tällä hetkellä 74 prosenttia 16-19-vuotiaista on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Toivomme, että saavutettavuutta parantamalla, rokotteen ottaisi aiempaa useampi”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.

”Kun rokotteita annetaan oppilaitoksissa, rokotteen ottaminen on opiskelijoille helppoa ja nopeaa. Rokotukseen ei tarvitse varata etukäteen aikaa, ja sen saa samassa paikassa, missä käy muutenkin opintojen takia”, Lukkarinen jatkaa.

Nuori voi itse päättää rokottamisesta. Jos nuori ei itse halua päättää rokottamisesta, tai ei ole kykenevä päättämään, koronarokotteen antamiseen tarvitaan molempien huoltajien suostumus. Suostumus tehdään tällä lomakkeella.

Koronarokotuksen saa myös Helsingin rokotuspisteiltä Jätkäsaaresta, Malmilta, Messukeskuksesta ja Myllypurosta sekä pop-up-rokotuspisteiltä.

Lisätietoa

Terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p. 09 310 42700, timo.lukkarinen@hel.fi

Helsinkiläisten koronarokotukset - koronarokotus.hel.fi

Lasten ja nuorten koronarokotukset

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronavirusepidemia ei ole vielä ohi – hoivakodeissa useita epidemioita elo- ja syyskuun aikana16.9.2021 15:10:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja Helsingin sairaalassa on ollut elo- ja syyskuun aikana useita koronavirusepidemioita. Vähintään kahdella asiakkaalla todettiin tartunta kuudessa palvelutalossa tai seniorikeskuksessa. Tartuntoja todettiin muun muassa Roihuvuoren seniorikeskuksessa, Myllypuron seniorikeskuksessa ja Itäkeskuksen palvelutalossa. Tartuntoja todettiin lisäksi Suursuon sairaalassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme