Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronarokotuksen voi saada kotona

Jaa

Kaikki espoolaiset saavat halutessaan koronarokotteen. Rokotteen saa nopeimmin rokotuspisteessä, mutta rokotuksen voi saada kotona, jos rokotettava ei pääse rokotuspisteelle toimintakykynsä vuoksi.

Kaikki espoolaiset saavat halutessaan koronarokotteen. Rokotteen saa nopeimmin rokotuspisteessä, mutta rokotuksen voi saada kotona, jos rokotettava ei pääse rokotuspisteelle toimintakykynsä vuoksi. Perussairaudet, apuvälineiden käyttö, ikä tai pelko eivät ole este rokottamiselle rokotuspisteellä.

”Haluamme varmistaa, että kaikki espoolaiset saavat halutessaan koronarokotteen. Heille, jotka eivät rajoittuneen toimintakykynsä vuoksi pääse rokotuspisteeseen, viemme rokotteen kotiin” perusturvajohtaja Sanna Svahn sanoo.

Kotona tapahtuvissa rokotuksissa noudatetaan THL:n kansallista rokotusjärjestystä. Espoossa rokotusvuorossa olevat ryhmät löytyvät osoitteesta espoo.fi/koronarokotus.

Kotirokotusta voi kysyä Seniorineuvonta Nestorista

Kaikenikäiset rokotusvuorossa olevat espoolaiset voivat tiedustella kotona tapahtuvaa koronarokotusta Seniorineuvonta Nestorista. Nestori haastattelee rokotettavaa tai hänen omaistaan sekä perehtyy potilastietoihin. Näiden tietojen perusteella Nestori ohjaa asiakkaan joko rokotuspisteelle tai kotirokotukseen.

Muutaman hoitajan mobiilitiimi huolehtii kotirokotuksista. Kotona tapahtuvaa rokotusta voi joutua odottamaan useita päiviä. Mobiilitiimin hoitaja rokottaa yhden työvuoron aikana noin 10 asiakasta. Kotona annettavan rokotuksen jälkeen hoitaja jää seuraamaan rokotetun vointia viideksitoista minuutiksi.

Koronarokote on maksuton ja myös kotona rokottaminen on maksutonta. Koronarokote annetaan kahdella rokotuskerralla. Jos rokotettava on saanut ensimmäisen rokotteen kotonaan, hän saa myös toisen rokotteen kotonaan. Mobiilitiimi ottaa asiakkaaseen yhteyttä toisen rokotuksen ajan sopimiseksi, kun asiakkaan toisen rokotuksen aika lähestyy.

Koronarokotusta kotiin voi tiedustella

  • Seniorineuvonta Nestori p. 09 816 33 333, klo 9–15 (ma–pe)

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme