Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Koronatilanne on Pohjois-Pohjanmaalla jälleen tasaantumassa

Jaa

Kokoontumisrajoituksia ja liikuntapaikkojen aukioloa koskevia suosituksia voidaan höllentää äitienpäivän jälkeen.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaina 4.5. kokouksessaan, että alue on Oulua lukuun ottamatta epidemian perustasolla. Oulu, jossa tartuntoja on viime viikkoina todettu muuta maakuntaa enemmän, on yhä kiihtymisvaiheessa.

Oulussakin epidemia on tasaantumassa ja ilmaantuvuuden nousu selittyy pitkälti OYSin ja Oulun kaupunginsairaalan tartuntaketjulla. Yli puolet alueella viime viikon aikana todetuista tartunnoista liittyy sairaalaepidemiaan. Myös muiden tartuntojen lähteet on saatu alueella pääsääntöisesti jäljitettyä.

Koordinaatioryhmä suosittelee, että ulko- ja sisäliikuntatiloja, esimerkiksi uimahalleja, voidaan kuntien niin päättäessä avata äitienpäivän jälkeen, 10.5. alkaen.

Myös yksityis- ja yleisötilaisuuksia koskeviin suosituksiin ja rajoituksiin on luvassa muutoksia: Yksityistilaisuuksien osallistujamääräsuositus nousee kymmenestä henkilöstä kahteenkymmeneen 10.5. alkaen. Lisäksi aluehallintovirasto valmistelee päätöstä, jonka mukaan yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajattaisiin nykyisen 10 henkilön sijaan 20 henkilöön 10.5. alkaen kahdeksi viikoksi.

Seuraavan kerran alueellinen koordinaatioryhmä tarkastelee alueen epidemiatilannetta ja suosituksia tiistaina 11.5.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme