Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronatodistusten tulostuspisteet neljään kirjastoon

Jaa

Koronatodistusten eli koronapassien tulostuspisteet siirtyvät rokotuspisteiltä tiistaina 21.12. Kanneltalon, Malmitalon, Oodin ja Stoan kirjastoihin. Tulostuspalvelu on Helsingissä tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia tai joilla on puutteita Omakannan koronatodistuksissa.

Tiistaista 21.12. alkaen Helsingin rokotuspisteillä ei voi enää asioida koronatodistuksiin liittyvissä asioissa. Todistuksia ei myöskään saa terveysasemilta.

”Haluamme kaikin mahdollisin tavoin nopeuttaa helsinkiläisten koronarokotuksia. Tämän vuoksi siirrämme koronatodistuksiin liittyvän asioinnin kirjastoihin. Rokotuspisteillä on käynyt päivittäin satoja asiakkaita koronatodistuksiin liittyen”, kertoo terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.  

”Keskitymme rokotuspisteillä jatkossa vain rokotuksiin”, Lukkarinen jatkaa.

Koronatodistusten tulostuspisteet Kanneltalossa, Malmitalossa, Oodissa ja Stoassa

Kanneltalon, Malmitalon, Oodin ja Stoan tulostuspalvelu on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia tai joilla on puutteita Omakannan koronatodistuksissa. Korjatut todistukset saattavat näkyä Omakannassa viiveellä.

Ulkomailla annetuista rokotuksista ei kuitenkaan ole tällä hetkellä vielä mahdollisuutta Helsingissä tulostaa EU-koronatodistuksia.

Uudet tulostuspisteet ovat auki maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin 8 - 16 ja tiistaisin ja torstaisin 10 – 18. Torstaina 23.12. tulostuspisteet suljetaan klo 16.

Tulostuspisteet ovat Kanneltalon kirjastossa (Klaneettitie 5), Malmitalon kirjastossa (Ala-Malmin tori 1) Oodissa (Töölönlahdenkatu 4) ja Itäkeskuksen Stoan kirjastossa (Turunlinnantie 1).

Pisteellä asioivilla pitää olla mukanaan Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus. Samoin henkilön, esimerkiksi lapsen, jonka todistuksesta on kysymys, on oltava mukana.

Koronatodistuksen voi käydä tulostamassa lähikirjastossa

Jos asiakkaalla on verkkopankkitunnukset ja tiedot ovat Omakannassa oikein, hän voi käydä tulostamassa paperisen koronatodistuksen omatoimisesti missä tahansa Helsingin kirjastoista. Tarvittaessa kirjaston henkilökunta auttaa tulostamisessa.

Koronatodistus osoitteesta omakanta.fi

Koronatodistus löytyy Omakanta-palvelusta osoitteesta omakanta.fi. Omakantaan pääsee kirjautumaan pankkitunnuksilla (suomi.fi-tunnistus). Tiedot siirtyvät esimerkiksi rokotuksen jälkeen Omakanta-palveluun viiveellä, tämä voi viedä joitain päiviä.

Sähköinen todistus omassa puhelimessa on riittävä kaikissa niissä palveluissa, esimerkiksi ravintoloissa ja liikuntapaikoissa, joissa koronapassia kysytään.

Koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta: todistus koronarokotuksista, todistus koronatestituloksesta, todistus sairastetusta covid19-taudista.

Lisätietoja

Timo Lukkarinen, terveysasemien johtajalääkäri, p. 040 7255 199, timo.lukkarinen@hel.fi   

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme