Uudenmaan ELY-keskus

Koronavirus ja joukkoliikenne

Jaa

Koronavirustilanteen kiristymisellä ja muun muassa oppilaitoksen sulkemisella ja etätyöskentelyllä on vaikutuksia joukkoliikenteeseen.

Käytä julkisia liikennevälineitä ruuhka-aikojen ulkopuolella, jos vain mahdollista.
Käytä julkisia liikennevälineitä ruuhka-aikojen ulkopuolella, jos vain mahdollista.

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna 2020 uuden koronaviruksen aiheuttama COVID-19 -tartuntatautiepidemia. Koronavirus tarttuu ihmisestä toiseen lähinnä pisaratartuntana lähikontaktissa. Koronavirustilanteen kiristymisellä ja muun muassa oppilaitoksen sulkemisella ja etätyöskentelyllä on vaikutuksia joukkoliikenteeseen.

Uudenmaan ELY-keskuksen järjestämä joukkoliikenne pyritään liikennöimään mahdollisimman normaalisti koronavirustilanteesta huolimatta. Etusijalla tällaisessa tilanteessa on kuitenkin asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus, minkä vuoksi nopeatkin muutokset liikenteessä ovat mahdollisia.

Uudenmaan ELY-keskus tekee tarvittavia lisäostoja turvatakseen joukkoliikennevuorojen liikennöinnin. Ajantasaiset vuorojen ajamiset kannattaa kuitenkin tarkistaa suoraan liikenteenharjoittajalta tai matkahuollon aikatauluhausta.
                          

Mitä tulisi huomioida, kun käyttää julkisia liikennevälineitä?

  1. Käytä julkisia liikennevälineitä ruuhka-aikojen ulkopuolella, jos vain mahdollista.
  2. Istu vähintään metrin päässä toisista matkustajista, jos vain mahdollista.
  3. Jos sairastat flunssaa, vältä julkisia liikennevälineitä kokonaan.
  4. Huolehdi, että yskit tai aivastat paperiliinaan tai hihaan. Heitä paperinenäliina roskiin saman tien.
  5. Pidä hansikkaat kädessä ja käytä kasvomaskia.
  6. Vältä käteismaksuja ja hanki lippu ennakkoon.
  7. Älä koskettele kasvojasi, äläkä kättele.
  8. Valitse hyötyliikunta: Ota pyörä esille tai kävele!

Avainsanat

Kuvat

Käytä julkisia liikennevälineitä ruuhka-aikojen ulkopuolella, jos vain mahdollista.
Käytä julkisia liikennevälineitä ruuhka-aikojen ulkopuolella, jos vain mahdollista.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 B 5. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Förbindelsefartygsrutten Borgå-Sibbo konkurrensutsätts på nytt - trafiken fortsätter oavbrutet13.1.2021 15:05:00 EETTiedote

NTM-centralen i Egentliga Finland konkurrensutsatte trafiken på förbindelsefartygsrutten i Borgå-Sibbo under våren 2020. Två anbudsgivare överklagade upphandlingsbeslutet till marknadsdomstolen och i december 2020 upphävde marknadsdomstolen NTM-centralens upphandlingsbeslut. NTM-centralen kommer att göra preciseringar i upphandlingsdokumenten i enlighet med marknadsdomstolens krav och att konkurrensutsätta rutten på nytt så snart som möjligt. Det nya anbudsförfarandet medför inga ändringar i serviceinnehållet och man kommer att se till att förbindelsefartygstrafiken kan fortsätta oavbrutet fram tills anbudsförfarandet avgörs och det nya avtalet ingås.

Porvoon-Sipoon yhteysalusreitti kilpailutetaan uudelleen - liikenteen katkeamaton jatkuminen turvataan13.1.2021 15:05:00 EETTiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus kilpailutti Porvoon-Sipoon yhteysalusreitin liikenteen keväällä 2020. Kaksi tarjoajaa valitti ELY-keskuksen hankintapäätöksestä markkinaoikeuteen ja markkinaoikeus kumosi joulukuussa 2020 ELY-keskuksen hankintapäätöksen. ELY-keskus tekee markkinaoikeuden vaatimat tarkennukset hankinta-asiakirjoihin ja kilpailuttaa reitin uudelleen mahdollisimman pian. Palvelun sisältöön ei tehdä muutoksia uudessa kilpailutuksessa ja yhteysalusliikenteen jatkuminen turvataan katkeamattomasti uuden kilpailutuksen ratkeamiseen ja sopimuksen alkuun saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme