HUS

Koronavirusnäytteenottopisteet 1.1.2022 alkaen

Jaa

HUS on kilpailuttanut koronavirusnäytteenoton vuodelle 2022. Näytteenottoverkosto harvenee aiemmasta, mutta alueellinen kattavuus on pyritty säilyttämään riittävänä.

Kilpailutuksen voitti pääkaupunkiseudulla Terveystalo ja Uudellamaalla 9Lives. HUS Diagnostiikkakeskus tuottaa lisäksi näytteenottopalveluja omissa koronavirusnäytteenottopisteissään. Ajanvaraus pysyy samanlaisena ja kaikki toimipisteet löytyvät ajanvarausjärjestelmästä.
 
Toimipisteet 1.1.2022 alkaen:
 
Helsinki
HUS: Biomedicum, Itäkeskus, Kruunuhaka, Malmi; Terveystalo: Hernesaari (avataan viikolla 3), Herttoniemi, Itäkeskus Tallinnanaukio 4, Kaari, Kamppi
 
Espoo
HUS: Jorvi, Leppävaara; Terveystalo: Espoontori (siirtyy 4.1.2021 osoitteeseen Asemakuja 2), Hannuksenpelto (avataan viikolla 3), Otaniemi
 
Vantaa
HUS: Peijas; Terveystalo: Flamingo, Myyrmäki, Tikkurila (avataan 3.1.2022)
 
Itä-Uusimaa
HUS: Loviisa, Porvoo Sairaalantie 2, Sipoo Nikkilä; 9Lives: Porvoo
 
Keski-Uusimaa
HUS: Hyvinkää; 9Lives: Järvenpää, Kerava, Klaukkala
 
Länsi-Uusimaa
HUS: Hanko, Karkkila, Kirkkonummi, Lohjan sairaala, Nummela, Raaseporin sairaala; 9Lives: Lohja Aurlahden rantakenttä, Raasepori

Kymenlaakso
HUS: Kouvolan terveysasema, Kymenlaakson keskussairaala Kotka; Pihlajalinna: Kouvola; 9Lives: Kotka
 
Tarkemmat tiedot toimipisteistä osoitteessa: 
https://www.hus.fi/koronavirusnaytteenottopisteet

Lisätietoja medialle: 

HUSin mediapalvelun yhteystiedot 

Yhteyshenkilöt

Lasse Lehtonen, diagnostiikkajohtaja, HUS Diagnostiikkakeskus
050 427 2468, lasse.lehtonen@hus.fi

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme