HUS

Koronavirusnäytteenottopisteisiin muutoksia 1.1.2022 alkaen

Jaa

HUS on kilpailuttanut koronavirusnäytteenoton vuodelle 2022. Muutokset koronavirusnäytteenottopisteisiin koskevat etenkin pääkaupunkiseutua.

Kilpailutuksen voitti pääkaupunkiseudulla Terveystalo ja Uudellamaalla 9Lives. Palveluntuottajat vastaavat keskimäärin 5000 näytteenotosta vuorokaudessa. HUS Diagnostiikkakeskus tuottaa lisäksi näytteenottopalveluja omissa toimipisteissään.
 
”Muutoksiin voi liittyä erilaisia käytännön ongelmia ja näytteenottoon voi tulla aiempaa enemmän jonoja. Teemme kovasti töitä, että siirto olisi sujuva”, kertoo diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen.
 
Ajanvaraus pysyy ennallaan, vaikka koronanäytteenottopisteiden määrään tulee useita muutoksia. Näytteenottoverkoston harvetessa pyritään varmistamaan, että alueellinen kattavuus kuitenkin säilyy riittävänä.
 
”Suunnittelemme koronanäytteenottopaikat yhteistyössä HUSin kanssa. Ne järjestetään mahdollisimman keskeisille paikoille, jotta näytteenottoon on jatkossakin helppo tulla”, sanoo julkisten palveluiden liiketoimintajohtaja Ville Salmi Terveystalosta.
 
Uudenmaan asukkaat voivat itse varata ajan koronavirusnäytteenottoon Koronabotissa: koronabotti.hus.fi.

Lisätietoja medialle: 

HUSin mediapalvelun yhteystiedot 

Yhteyshenkilöt

Lasse Lehtonen, diagnostiikkajohtaja, HUS Diagnostiikkakeskus
050 427 2468, lasse.lehtonen@hus.fi

Ilona Sammaljärvi, viestintäpäällikkö, Terveystalo
044 596 5549, ilona.sammaljarvi@terveystalo.com

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme