Vaasan kaupunki - Vasa stad

Koronavirustartunta todettiin 23.7. Ruukinkartanossa – altistuneita yhteensä 19 henkilöä

Jaa

Ikäihmisten palveluasumisen yksikössä Ruukinkartanossa todettiin 23.7. yksi koronavirustartunta. Altistuneita on yhteensä 19, joista 11 ovat henkilökuntaan kuuluvia ja 8 ovat asukkaita. Ruukinkartanossa on tällä hetkellä vierailukielto 3.8.2021 saakka edellyttäen, että jatkotartuntoja ei todeta.

Altistuneet ovat pääosin tiedossa. 11 työntekijää on asetettu karanteeniin ja 8 asukasta on asetettu eristykseen eli heitä hoidetaan heidän omissa huoneissaan.

– Tällä hetkellä altistuneilla ei ole todettu koronavirustartuntaan sopivia oireita, mutta heitä tarkkaillaan tiiviisti. Jos oireita ilmenee, testaamme heidät viipymättä, kertoo koti- ja laitoshoidon ylilääkäri Markus Råback.

Ruukinkartanossa on useita pienkoteja ja henkilökuntaan kuuluvat työskentelevät ja liikkuvat myös muissa yksikön pienkodeissa, siksi Ruukinkartanoon on kokonaisuudessaan asetettu vierailukielto 3.8.2021 asti, mikäli jatkotartuntoja ei todeta.

Korvaavaa henkilöstöä on saatu yksikköön, joten toiminta ja palvelut jatkuvat normaalisti.

Lyhytaikainen hoito järjestetään muulla tavoin

Ruukinkartanon lyhytaikaishoitoon ei voida ottaa uusia asiakkaita tällä hetkellä. Asiaa tarkistetaan uudelleen 2.8.2021 alkavalla viikolla.

– Hoitoon tulossa olleiden omaisia tavoitetaan parhaillaan. Lyhytaikaisen hoidon asiakkaille pyritään järjestämään hoito kaupungin muissa yksiköissä, jos hoitoa ei voi muilla keinoilla järjestää asiakkaan kotona esimerkiksi omaisten ja kotihoidon turvin, selvittää Råback.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Koti- ja laitoshoidon ylilääkäri Markus Råback, markus.raback@vaasa.fi, puh. 06 325 1111 (vaihde)

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme